Jen vyjdu z domu a už jsem ve střetu zájmů, čertí se Babiš

25.12.2013 7:35

Nejdéle na Tři krále, tedy 6. ledna příštího roku, by mělo být jasné, kdo se postaví do čela jednotlivých ministerstev. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš na svém blogu uvedl, že s prezidentem Milošem Zemanem debatoval o tom, zda je Martin Stropnický vhodným kandidátem na funkci ministra obrany.

Jen vyjdu z domu a už jsem ve střetu zájmů, čertí se Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„V sobotu jsem se potkal s panem prezidentem Zemanem, popřál jsem mu pěkné svátky a přinesl dárek plný Kosteleckých uzenin. Bavili jsme se také o tom, zda by pro pana Stropnického nebylo příhodnější Ministerstvo zahraničí nebo Ministerstvo kultury," vzpomíná Babiš na setkání se Zemanem v Lánech.

Zeman se přitom netají tím, že by v této funkci raději viděl někoho jiného. Kdo se ministrem obrany skutečně stane, bude jasné už pár dní po Novém roce, kdy má být podepsána koaliční smlouva. „Bylo to jednodušší, než jsem čekal. Dohodli jsme se, že 6. ledna podepíšeme koaliční smlouvu i se jmény ministrů," okomentoval Babiš jednání se svými koaličními partnery.

Ozývají se četné kritické hlasy, které Babišovi vyčítají možný střet zájmů – jakožto majitel Agrofertu se má stát vicepremiérem pro ekonomiku a ministrem financí. Babiš se ale takovým nařčením brání. „Jakmile vyjdu ráno z domu, už je to v podstatě střet zájmů, protože bych mohl, nedej bože, začít i něco dělat,“ zlobí se.

V této souvislosti pranýřuje novinářku Lenku Zlámalovou, která se o střetech zájmu v Babišově případě vyjádřila v médiích hned několikrát. „Její argumenty jsou dost podobné argumentům pana Šafra, který tak vehementně bránil nezávislost tisku, až si jeho vydavatelství koupili podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč z J&T. Jistě bude zajímavé sledovat, jak o střetu zájmů podnikatelů, kteří vlastní noviny, bude psát Reflex a pan Šafr nyní," popisuje dění na mediálním trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…