Ještě Maláčovou ani nejmenovali a už je na ministerstvu bouře. Hrozí, že bude pokračovat v praktikách Marksové, varuje náměstěk

20.07.2018 11:13

Na Ministerstvu práce a sociálních věcí to vře. Úředníci, které si s sebou přivedla bývala ministryně za hnutí ANO Jaroslava Němcová, tvrdě útočí na její nástupkyni Janu Maláčovou. Jde prý o dámu, u které hrozí, že budou pokračovat problémy, s nimiž se Němcová pokoušela vypořádat. Maláčová má však na ministerstvu i své zastánce, takže to na MPSV pořádně jiskří.

Ještě Maláčovou ani nejmenovali a už je na ministerstvu bouře. Hrozí, že bude pokračovat v praktikách Marksové, varuje náměstěk
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Podle informací deníku Právo panuje na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR poměrně napjatá atmosféra. Bývalý náměstek exministryně Němcové (ANO) Oleg Blaško tvrdí, že Maláčová může pokračovat v praktikách, které na ministerstvu zavedla už Michaela Marksová z ČSSD. Kvůli některým Němcová podala nejedno trestní oznámení. Blaško varuje, že Maláčová jako ředitelka jednoho z odborů nebránila praxi najímání externích pracovníků, kteří kontrolovali dotace přidělované seniorským organizacím. Nařízený audit prý v zavedené práci odhalil řadu pochybení.

„Když za mnou přišli, že tam jsou nesrovnalosti a chyby, tak jsem nechala všechny postupy u všech dotačních titulů na sekci dvě prověřit interním auditem. Ty výsledky byly závažné,“ řekla deníku Němcová, která resort vedla od konce loňského roku. A protože se situaci nedařilo napravit jinak, exministryně podala trestní oznámení.

Maláčová se prý zatím nechce k situaci vyjadřovat, protože jako úřednice neměla možnost se seznámit s trestními oznámeními a jako ministryně se jim chce věnovat až po schůzce s prezidentem Zemanem. Nový náměstek na ministerstvu Robin Povšík (ČSSD) označil Blaškova slova za lež. Ještě tvrdší slova pronesla exministryně práce za ČSSD Michaela Marksová. Za časů působení ministryně za hnutí Němcové se prý ministerstvo rozložilo.

„Němcová a její lidé šikanovali zaměstnance. Ona a náměstek Blaško vyhrožovali skoro všem, od náměstků po poslední referenty, zastrašovali je. Řada z nich raději odešla na nemocenskou a čekali, jak to dopadne a zda nastoupí někdo nový. Pokud by Němcová neskončila, nejspíš by řešila hromadné výpovědi,“ prohlásila v rozhovoru pro server Info.cz. „Ten úřad je neskutečným způsobem v rozkladu. Ostatně i na Janu Maláčovou ječeli, že ji dostanou ‚do tepláků‘,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…