Ještě jeden takový útok, a Merkelová prohraje volby. Ten berlínský byl zatím psychologicky nejvýznamnější, varuje zkušený Alexander Tomský

22.12.2016 15:33

Politolog Alexandr Tomský okomentoval pro TV Blesk pondělní teroristický útok na vánoční trhy v Berlíně. A servítky si vskutku nebral.

Ještě jeden takový útok, a Merkelová prohraje volby. Ten berlínský byl zatím psychologicky nejvýznamnější, varuje zkušený Alexander Tomský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexander Tomský

„Ten útok byl ze všech těch útoků největší. Je to pro Němce obrovský šok. Chtěli ukázat světu a sami sobě, že jsou schopni ten nacistický historický komplex nějak vyléčit, dát na to náplast, ukázat to, že Německo je otevřeno světu,“ poznamenal úvodem Tomský.

Slova Alexandra Tomského najdete ZDE.

Dva miliony uprchlíků, kteří však přišli od září 2015, jsou podle něj velkým sociologickým problémem. „Máte tady 70 % sociálně frustrovaných mužů v těch lágrech, aby se naučili německy, většina žen z Pákistánu a Iráku jsou však analfabetky,“ vyjmenovává problémy. 

Největším problémem Západu je podle něj postupná automatizace práce a logistiky obchodu. „Což způsobuje, že pro nevzdělané jedince není práce. A německá kancléřka Angela Merkelová stále odmítá přijmout nějaký limit,“ dodal. Bude-li ještě jeden takový atentát, tak podle Tomského Merkelová prohraje zářijové volby. 

A jak problém řešit? „Dva miliony uprchlíků je poměrně hodně, sice chtějí asi 600 tisíc uprchlíků odlifrovat zpět, ale to se nedaří. Ale kdyby se migrace zastavila, dalo by se s tím asi žít,“ domnívá se. Dodává však, že i tak by to byl problém. A především je děsivá jejich nezaměstnanost, myslí si. 

Závěrem pak zmínil volby ve Francii, které se uskuteční v dubnu. „Jestli vyhraje volby Le Penová, může to posílit Alternativu pro Německo,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…