Ještě jedna „pomsta" Karlu Schwarzenbergovi za to, že srovnal Zemana s Háchou

10.09.2014 12:52

Víkendové vyjádření předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který přirovnal prezidenta Miloše Zemana k jeho předchůdci Emilu Háchovi v době, kdy už nevěděl, co říká, zaujalo senátora Jaroslava Doubravu. Podle něj začíná pozdního Emila Háchu připomínat spíše Karel Schwarzenberg.

Ještě jedna „pomsta" Karlu Schwarzenbergovi za to, že srovnal Zemana s Háchou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Senátor zrekapituloval, že Karel Schwarzenberg prohlašuje, že Miloš Zeman zapomíná podobně jako protektorátní prezident a blíží se do Háchova stavu z konce života, kdy už ani nevěděl, co dělá. „Pospávající Karel takto podivně reagoval na prezidentova slova, že na Ukrajině se nekoná ruská invaze a v pár větách vysvětlil, co to skutečně invaze je,“ připomíná na svém Facebooku Doubrava.

Senátor pak připomněl, že Zemanova slova popudila i další účastníky „mejdanu NATO kdesi ve Walesu“. Ty nadzvihla prezidentova věta: „Beru vážně prohlášení ministra zahraničí Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou." On sám přitom výrok považuje za neobyčejně zdařilý bonmot.

Zeman podle něj již několikrát upozornil na vměšování Ruska do konfliktu, takže jej rozhodně nelze podezírat z nekritické obhajoby Moskvy. Jeho slova ale nastavila zrcadlo západním politikům, kteří podobně jako Lavrov odmítají připustit, že na Ukrajině operují na straně Kyjeva též žoldácké jednotky a stovky západních „expertů“ (hlavně z USA).

„Zeman se vysmál profesionální žvanivé slepotě západních politiků tím, že postavil jejich slova na stejnou úroveň jako slova Lavrova,“ vykládá prezidentova slova senátor. A pak se pustil do jeho soupeře z prezidentské volby: „Karel známý jako sedící spící sněmovní Schwarzenberg přirovnáním prezidenta Zemana k Emilu Háchovi ukázal, jak skutečně spící je Schwarzenbergova inteligence.“

Senátor varuje bývalého ministra, že by nakonec na úrovni protektorátního prezidenta Háchy mohl skončit spíše on sám. Jako slušně vychovaný člověk mu to prý nepřeje, ale obává se, že k tomu předseda TOP 09 mílovými kroky spěje.

Co napsal Jaroslav Doubrava na Facebook:

Spáč Karel Schwarzenberg už je jako Hácha v roce 1945: Neví, co mluví. Ale mne to nepřekvapuje
Přečetl jsem si novinku: Karel Schwarzenberg tvrdí, že Miloš Zeman zapomíná podobně jako protektorátní prezident Emil Hácha, kdy jeho mozek vypověděl službu a poslední roky už ani nevěděl, co dělá. Prý se do tohoto stavu blíží i Zeman. Prý se Zemanovo jednání vymyká chování rozumného člověka. Pospávající Karel takto podivně reagoval na prezidentova slova, že na Ukrajině se nekoná ruská invaze a v pár větách vysvětlil, co to skutečně invaze je. I politiky na mejdanu NATO kdesi ve Walesu to, co řekl Zeman, popudilo, zvláště, když prezident řekl: „Beru vážně prohlášení ministra zahraničí Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou.“ Byl to mimořádně zdařilý bonmot. Ačkoliv Zeman již několikrát upozornil na vměšování Ruska do konfliktu, v tomto upozornění na slova Lavrova nastavil Zeman západním politikům zrcadlo. Lavrov tvrdí, že na východoukrajinských bojištích občanské války nejsou ruské jednotky, západní politici zase nic nevědí o stovkách expertů ze západního bloku (většinou z USA) a nekomentují žoldácké jednotky na západní Ukrajině, které operují společně se západoukrajinskou prokyjevskou armádou.
Tak si tak říkám. Když není na Ukrajině už od chvil Majdanu silný západní vliv ozbrojenců a bezpečnostních expertů, jak může být na Ukrajině silný ruský vliv? Zatímco Zeman se vysmál profesionální žvanivé slepotě západních politiků, tím, že postavil jejich slova na stejnou úroveň jako slova Lavrova, Karel známý jako sedící spící sněmovní Schwarzenberg přirovnáním prezidenta Zemana k Emilu Háchovi ukázal, jak skutečně spící je Schwarzenbergova inteligence. Aby to nebyl Schwarzenberg, kdo by nakonec dopadl jako Hácha… Ale jako slušně vychovaný člověk mu to nepřeji, přestože se obávám, že k tomu mílovými kroky spěje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…