Ještě k masakru v kostele: Muslimský vrah byl z dobré rodiny, na vycházce z domácího vězení. Stařec přežil, protože...

28.07.2016 7:34

Adel Kermich. Vrah, který zabil šestaosmdesátiletého kněze Jacquese Hamela ve francouzském městě Saint-Étiennedu-Rouvray. O jeho životě a pohnutkách k činu píší dnešní Lidové noviny.

Ještě k masakru v kostele: Muslimský vrah byl z dobré rodiny, na vycházce z domácího vězení. Stařec přežil, protože...
Foto: Youtube
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

Dnes osmnáctiletý mladík se inspiroval v útoku na redakci Charlie Hebdo. Vedlo jej to k rychlé radikalizaci, dvakrát se pokoušel dostat do Sýrie, nakonec však zaútočil doma. Společně s komplicem, devatenáctiletým Adelem Malikem ze Savojska, zabili přímo v kostele bezbranného kněze. 

Kermich pochází z úspěšné rodiny pocházející z Alžírska. Jeho matka je profesorka, sestra lékařka. Jak uvedla jeho matka, Adel byl šťastným dítětem, které poslouchalo hudbu a chodilo ven za děvčaty. Měl rád Simpsonovy a Rihannu. Sousedé se jej však obávali, například kvůli tomu, že si často mluvil sám pro sebe. O psychických problémech jeho rodina věděla. 

Jeho jméno bylo v poslední době policii známé – byl navíc v domácím vězení s povolenými vycházkami. A při vycházkách spáchal i brutální čin. 

Jak uvedli svědci, mladíci donutili kněze pokleknout a při recitování modliteb v arabštině mu podřízli hrdlo. Celý brutální čin si nechali nahrát na mobil. I přestože se při příjezdu policie snažili schovat za řádové sestry, policie je zneškodnila. 

Jedním ze svědků, jak uvedl deník Právo, byl i 78letý penzista Guy. Ten byl oba mladíky pobodán, zachránil se tím, že předstíral smrt. Nejprve však musel přihlížet celé vraždě a byl to právě on, kdo ji měl natočit. 

„Nejdřív mu podřezali krk. Padl obličejem nahoru, směrem k nám. Bylo vidět, jak mu teče z úst krev. Pak ho řezali a řezali, až byl konec. Mému muži dali telefon, aby točil nebo fotil, jak otce popravují. Pak mého manžela vzali a dělali mu totéž,“ uvedla Jeanine, manželka Guye, jež byla řádění teroristů na rozdíl od manžela ušetřena. Podotkla také, že manžel se zotavuje dobře. „Neztratil vědomí. Prsty si tlačil na rány, aby neztratil tolik krve. Ale než ho odnesli, trvalo to dlouho,“ řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…