Ještě než šel Dalík sedět, rozjel prý velmi zajímavý byznys...

07.01.2017 6:59

O podnikání strýce lobbisty Marka Dalíka píše dnešní Mladá Fronta Dnes. Podle ní Dalíka s jeho strýcem, Zdeňkem Pánkem, pojí víc než jen příbuzenský vztah.

Ještě než šel Dalík sedět, rozjel prý velmi zajímavý byznys...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Dalík u soudu

Firma Accordo Brno, v níž Zdeněk Pánek šéfuje dozorčí radě, právě rozprodává byty za čtvrt miliardy korun v luxusní budově v centru města pojmenované Rezidence Mezírka, píše Mladá fronta Dnes. Příbuzenský vztah podle ní není to jediné, co Dalíka s realitním obchodem spojuje. Za developera vystupuje dceřiná společnost Bramley, které lobbista krátce před svým nástupem do vězení přenechal část svého podílu ve velkém tenisovém areálu ve Vestci u Prahy. Podobně se Dalík poté, co se o něj začala zajímat policie, zbavil řady svých obchodů.

Jeho strýci se naopak byznys rozproudil naplno, píše dále list. Podle několika zdrojů MF DNES lukrativní byty nabízí klientům osobně.

Jestli za firmou Bramley, respektive Accordo, ve skutečnosti majetkově stojí právě Dalík, Pánek komentovat odmítá. „Já tam dělám jen technický dozor. Na ostatní se musíte zeptat někoho jiného. Přeji vám vše nejlepší do nového roku a už mi nevolejte,“ řekl redaktorům listu Pánek a položil telefon.

Kdo dnes vlastní firmu, na kterou Dalíkův strýc dohlíží, z obchodního rejstříku vyčíst nejde. Ještě před rokem a půl byl u ní zapsán vlivný právník Jan Šťovíček, který později figuroval i jako prodejce luxusního bytu expremiérovi Mirku Topolánkovi. Tomu Dalík ve vrcholové politice dělal pravou ruku. „Takové shody náhod se většinou nedějí. Je logické, že určití lidé mohou dělat byznys na základě příbuzenského vztahu, protože si důvěřují,“ cituje list Martina Kameníka z protikorupčního sdružení Oživení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…