Ještě vloni se tu slavilo, teď bylo v sídle jihočeské ČSSD mrtvolné ticho. Novinářům jen poslali prohlášení

22.10.2017 10:09

Server Novinky.cz napsal, že v centru jihočeských sociálních demokratů v českobudějovické Rudolfovské ulici byl v sobotu večer naprostý klid. Nikdo nemluvil ani s novináři, ti byli odkázaní na prohlášení, které vydal krajský výkonný výbor, a odpovědi na otázky dával jen lídr Ondřej Veselý, který se probojoval do Poslanecké sněmovny.

Ještě vloni se tu slavilo, teď bylo v sídle jihočeské ČSSD mrtvolné ticho. Novinářům jen poslali prohlášení
Foto: Radim Panenka
Popisek: Tisková konference ČSSD k těžbě lithia

O dva mandáty si pohoršili jihočeští sociální demokraté. Získali pouze 7,3 procenta hlasů. „Dnešní den je pro nás nejčernějším v moderní historii ČSSD. Je to smutný den pro každého sociálního demokrata. ČSSD ale nepatří na dno politického spektra, kam ji bohužel tyto volby poslaly. Je to pro nás velké varování a důrazná zpětná vazba od našich tradičních voličů a sympatizantů,“ píše se v prohlášení.

Z neúspěchu viní Jihočeši především vedení strany a chtějí to řešit na sjezdu, který by se měl konat příští rok na jaře.

„Kdo za to nese vinu, musí zhodnotit členská základna na mimořádném sjezdu ČSSD. Je ale nezpochybnitelné, že prvotní odpovědnost za nejhorší výsledek v historii nese vedení strany, které mělo k dispozici důvěru delegátů sjezdu, vládní angažmá a všechny nástroje k prosazování sociálnědemokratického programu a zisku voličské podpory,“ míní jihočeští sociální demokraté.

Podle Veselého ČSSD uškodila kauza lithium. Na kandidátce nebyl ani bývalý hejtman Jiří Zimola. Vyškrtlo ho předsednictvo strany kvůli kauze výstavby chaty u Lipna. To podle Veselého volebmímu výsledku také rozhodně neprospělo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…