Jestli Ukrajina zbankrotuje, uvidíme, co je to uprchlická vlna. Podle Ransdorfa je takový scénář dost pravděpodobný

09.08.2015 20:16

Z PROFILŮ Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf ve žhnoucím nedělním odpoledni odpovídal na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz. Týkaly se především uprchlické krize, a to jak z Blízkého východu a Afriky, tak z Ukrajiny. Padl dotaz týkající se uprchlíků, kteří pomýšlejí na to, jak obsadí Evropu a nám podřežou hrdla. Politik má v této věci poměrně jasno.

Jestli Ukrajina zbankrotuje, uvidíme, co je to uprchlická vlna. Podle Ransdorfa je takový scénář dost pravděpodobný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Myslet si to mohou, mohou to i vykřikovat, ale realita bude jiná. Evropa se probouzí, multikulturalismus a bludy postmoderny jsou už překonanou iluzí minulosti. Před rokem 1683 také málokdo věřil, že vznikne protiturecká koalice. Kara Mustafa chtěl donést zelené prapory islámu do Říma, Vídeň měla být jen zastávka, ale stala se konečnou. Málokdo ví o tom, že Češi v tomto boji sehráli významnou roli,“ prozrazuje politik.

Jen málo, nebo dokonce vůbec mluvíme o tom, kolik české krve proteklo v bojích proti Turkům nejen v 17. století. Posádce hlavního města monarchie velel v čase zmíněného útoku Čech a Češi platili velkou část výdajů na turecké války. Proč o tom mlčíme, když si to např. Poláci připomínají a jsou na svou účast v boji proti Turkům hrdí?

Dalšímu čtenáři Ransdorf slíbil, že v Evropském parlamentu zkusí získat své kolegy pro návrh, aby i Spojené státy přijali uprchlíky z Afriky a Blízkého východu. Nikoli poprvé europoslanec konstatoval, že USA nesou na rozpoutání uprchlické krize spoluvinu, ale tu nese i Evropa a nesmí se jí zříkat. Celá krize je pak zneužita v tlaku na národní státy, které jsou podle některých evropských politiků na překážku dalšímu vývoji v EU. Jedním z takových politiků je prý i bývalý tzv prezident EU Herman van Rompuy.

Další odpovědi europoslance najdete zde

Nakonec upozornil, že na nás možná brzy dolehne pokračování krize na Ukrajině. Jestliže již dnes žije u nás na 135 000 legálních imigrantů z této lidnaté země, můžeme předpokládat, že ve velkém počtu přibudou další, pokud vyhlásí kyjevská vláda bankrot. A k tomu podle Ransdorfa bohužel není daleko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…