Jestli nás chcete podřídit moci Německa, řekněte to občanům na rovinu, zaznělo od Klause

17.09.2017 21:41

Poradce druhého českého prezidenta Václava Klause Ivo Strejček se ještě jednou vrátil ke Zprávě o stavu EU, kterou v tomto týdnu přednesl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Strejček nešetřil ostrými slovy.

Jestli nás chcete podřídit moci Německa, řekněte to občanům na rovinu, zaznělo od Klause
Foto: Archiv IS
Popisek: Ivo Strejček

Ivo Stejček se na serveru Institutu Václava Klause vrátil k projevu Jeana-Clauda Junckera o stavu Evropské unie. Juncker byl nepochybně přesvědčen, že přednesl novou vizi EU. Nejeden český politik Junckerův projev ocenil.

Někdejší europoslanec za ODS  Ivo Strejček byl vůči předsedovi Evropské komise podstatně kritičtější.EU má podle Strejčka celou řadu problémů, na které bohužel zná předseda Juncker jedinou odpověď. Problémy EU vyřeší ještě více EU - užší integrace členských států.

 „Byl to skrz naskrz projev generálního tajemníka komunistické strany, který připouští (protože už to mnozí vidí), že „chyby se udělaly“ a je třeba „soudružské konstruktivní kritiky“, ale dotknout se samotné podstaty problémů – fundamentů, na kterých je režim budován – je zakázáno. Juncker, namísto vážné reflexe rozhodnutí, která za minulá desetiletí zavlekla Evropskou unii do série krizí, přišel – zcela očekávaně a banálně drze  – s projektem další nejtvrdší možné centralizace a unifikace," napsal Strejček.

Celý komentář naleznete zde

„Ve Zprávě odhalil hloubku a rozsah ztráty národní suverenity a faktickou likvidaci zbytků české státnosti v budoucím (německém) „tvrdém jádru“ EU," pokračoval bývalý europoslanec.

Pokud chce česká levice a proevropská pravice přivést Česko do tvrdého jádra EU a tím fakticky svou zemi podřídit cizí - německé moci, jak integraci vnímá Strejček, měli by to občanům před těmito volbami jasně říci. Spolupracovníci Institutu Václava Klause dopředu oznamují. že z takovým plánem rozhodně souhlasit nebudou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…