Jestlipak mě ustřihnou, vtipkoval Zeman během tiskové konference. A následovalo další šťouchnutí do ČT

19.11.2014 16:32

Prezident Miloš Zeman podporuje snahu Nejvyššího kontrolního úřadu o rozšíření jeho pravomocí. Zeman to uvedl na setkání s novináři po jednání s vedením NKÚ. Ostré kritice také podrobil zpravodajství veřejnoprávní televize za způsob, jakým informovala o jeho pozvání desítek hlav států na oslavy 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi.

Jestlipak mě ustřihnou, vtipkoval Zeman během tiskové konference. A následovalo další šťouchnutí do ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Na tiskové konferenci šéf NKÚ Miloslav Kala oznámil, že prosazuje, aby jeho úřad mohl kontrolovat také obce a kraje. Prezident jej ubezpečil, že novelu Ústavy v tomto smyslu bude podporovat. Ocenil také odvahu, s jakou kontrolní úřad provádí kontroly.

Zeman také uvedl, že pozval několik desítek hlav států, a to na základě žádosti Evropského parlamentu a Evropského židovského kongresu. „Protože se oslava Let my people live má konat na území ČR, včetně Terezína. Byl jsem dobrovolným a souhlasným vykonavatelem vůle těchto dvou institucí,“ poznamenal prezident a opřel se do veřejnoprávní České televize.

Nelíbilo se mu, že informovala jen o tom, že Zeman pozval do ČR Vladimira Putina. Pokud by podle něj byla ČT objektivní, tak by prý jmenovala i zbývající hlavy států, které také na zmíněnou akci pozval. „Od České televize objektivitu očekávat nelze,“ povzdechla si hlava státu.

Do zaměstnanců televize si během tiskové konference rýpl ještě jednou, když prohlašoval, že kontrolní úřad by svou kontrolu neměl redukovat na pouhou „buzeraci". „Jsem zvědav, jestli to Česká televize ustřihne," poznamenal v reakci na doporučení Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, že by vysílatel pořadu měl být zodpovědný za to, co v něm hosté řeknou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…