Jezevčík Milda: Hasič sdělil zásadní informace. Hlavně občanům, kteří se divili

11.12.2017 15:16

Několik dní sledovala média i lidé na sociálních sítích záchranu jezevčíka Mildy, který minulý týden zůstal uvězněn v jednom z lomů na Tachovsku. Našli se však i tací, kteří se podivovali nad tím, že se němému zvířecímu tvoru věnuje tolik péče a na záchraně se podílejí i profesionální hasiči. Těm podal vysvětlení bývalý hasič, dnes předseda Patriotů Jiří Vítek.

Jezevčík Milda: Hasič sdělil zásadní informace. Hlavně občanům, kteří se divili
Foto: Repro Krimi-Plzeň.cz
Popisek: Zachráněný jezevčík Milda

„Jako profesionální hasič jsem zažil za patnáct let několik podobných zásahů. Jestli se někdo diví nasazení hasičů, tak hasič se řídí přísahou, kde je uvedeno, že jeho povinností je záchrana osob, zvířat a majetku. Většinou při dlouhodobých zásazích pomáhají i dobrovolní hasiči. Upřímně, hasiči neumí prohrávat a nikdy se nevzdají. Pro někoho zbytečné a zdlouhavé nasazení při záchraně zvířat je naší povinností,“ poznamenal Vítek.

Podle jeho slov je pes velkým přítelem postižených. „Začátek zásahu je vždy plný emocí. Kombinuje se zásah lezců v úzkém prostoru, vyztužování prostoru, používání moderních technologií, jako jsou termokamery, koordinují se jednotky v nepřístupném prostoru,“ objasnil Vítek s tím, že jde vlastně o skvělý výcvik pro jiné zásahy. 

Anketa

Je v pořádku, že hasiči několik dní zachraňovali jezevčíka Mildu?

hlasovalo: 6322 lidí

Jezevčíka Mildu se podařilo záchranářům z lomu na Tachovsku dostat po osmi dnech. Jak informuje server Krimi-Plzen.cz, pětiletý jezevčík je již zdráv u svého majitele. Poslední den záchranných prací totiž hasiči na místě vykopali velkou díru, díky níž přišli na to, kde se vyděšené a vystresované zvíře nachází. 

Majitel byl podle serveru na místě a dírou Mildovi sypal granule a pouštěl vodu, aby přežil. Byl tak slyšet, že vskutku žije. Trvalo však ještě několik dní, než majitel psa nalákal na deku s pachem hárající feny, Mildu zachytil do smyčky a průrvou ve skále jej dostal ven.

Původní text ZDE.

Celý příspěvek Jiřího Vítka:

Jako profesionální hasič jsem zažil za patnáct let několik podobných zásahů. Jestli se někdo diví nasazení hasičů, tak hasič se drží přísahou, kde je uvedeno, že jeho povinností je záchrana osob, zvířat a majetku. Většinou při dlouhodobých zásazích pomáhají i dobrovolní hasiči. Upřímně, hasiči neumí prohrávat a nikdy se nevzdají. Pro někoho zbytečné a zdlouhavé nasazení při záchraně zvířat je naší povinností. Pes je velkým přítelem postižených a začátek zásahu je vždy plný emocí. U takových zásahů se mimochodem kombinuje zásah lezců v úzkém prostoru, vyztužování prostoru, používání moderních technologií jako termokamery apod., koordinace jednotek v nepřístupném prostoru apod. Když to řeknu jinak, jde i o skvělý výcvik pro jiné zásahy. Samozřejmně mediální pozornost někdy ztěžuje zásah, spousta čimilů apod., ale i to je součást práce hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…