Ježíš je Ukrajinec. A Mona Lisa taky. Zpravodajství z Kyjeva je prý stále bizarnější

13.01.2016 12:36

Ukrajinský televizní kanál TNS přinesl informace o tom, že slavná Mona Lisa z obrazu Leonarda da Vinciho měla ukrajinské kořeny. Této zprávy si všiml ruský server Russia Today a zapátral po dalších osobnostech a skvostech světové kultury, které mají kořeny na Ukrajině. Prý odtamtud pocházel i Ježíš.

Ježíš je Ukrajinec. A Mona Lisa taky. Zpravodajství z Kyjeva je prý stále bizarnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Mona Liza má příbuzné, a to na Ukrajině. Informoval o tom tamní televizní kanál TNS. Přišli na to prý italští výzkumníci, kteří pátrali po slavné dámě z obrazu. Nakonec našli sestry Strozziovy – Natalii a Irinu. „Jejich babička z matčiny strany se narodila v Kyjevě a dědeček je rodák z Oděsy,“ píše server.

V recesistickém duchu autor poznamenává, že z Ukrajiny pochází i další slavné osobnosti. Mimo jiné prý i Ježíš Kristus. Ukrajinský historik Valerij Bebik tvrdí, že se Ježíš narodil na půdě starověké Ukrajiny. Tato skutečnost prý dává Ukrajincům duchovní sílu a právo na nezávislost. Tentýž historik prohlašuje, že má kořeny na Ukrajině i Buddha.

K dokreslení celé situace server dodává, že podle ukrajinského premiéra Arsenije Jaceňuka má ukrajinské kořeny i spoluzakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg. Jaceňuk však neprozradil, kde k této informaci přišel.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…