Jezte ryby, chce vás přesvědčit ministr Jurečka. Na pomoc si vzal Českou televizi

13.05.2015 7:16

Český rybář mediálně známý díky televizním pořadům ve veřejnoprávní televizi Jakub Vágner se podle MF DNES vrátí opět na obrazovky televizí. Má mít další tři hodinové pořady o rybaření, které budou z jedné části placeny ze státního rozpočtu. Ministr zemědělství Marian Jurečka určil konkrétní částku 4,5 milionů korun. Ministr se vychvaluje tím, že z té druhé části budou dokumenty placeny z dotace evropského operačního programu Rybářství.

Jezte ryby, chce vás přesvědčit ministr Jurečka. Na pomoc si vzal Českou televizi
Foto: TV Prima
Popisek: Jakub Vágner

MF DNES v článku na titulní straně podotýká, že bývalý ministr zemědělství Petr Gandalovič se pokoušel o podobnou věc, chtěl uspět s dokumentem „Ryba domácí“, ale neuspěl ani s gigantickým rozpočtem 178 milionů korun. Jurečka prý chce „veřejnost více informovat o druzích ryb“ a zároveň má být plánovaný pořad „věnován oblasti gastronomie a dopadu konzumace rybího masa na zdraví obyvatel“.

Předešlou kampaň minulého ministra „Ryba domácí“ kritizoval Nejvyšší kontrolní úřad, protože i přes rozpočet 178 milionů korun se nepodařilo dosáhnout zvýšení konzumace ryb, dokonce naopak klesla.

„Bavíme se o jiném typu kampaně, v rámci prostředků, které máme vyčleněné, volíme velmi rozumnou formu propagace a vzdělávání,“ hájí Jurečka svůj typ kampaně. Tento rybářský dokument je prvním výsledkem memoranda podepsaného mezi Českou televizí a Ministerstvem zemědělství před čtvrt rokem.

Otázkou však je, zda není plánovaný rybářský dokument až příliš drahý a zda vůbec může Marian Jurečka propagovat své ministerstvo ve veřejnoprávní televizi. Jiří Závozda z Rady České televize však uvedl, že nemá nic proti. „Pokud si nekupují čas ve zpravodajství a má to jasná pravidla, tak mi to nevadí. Mě znepokojilo, když si Ministerstvo práce chtělo vybrat firmu, která by paní ministryni prosadila do zpravodajství,“ řekl Závozda k tomu, když chtělo Ministerstvo práce propagovat svou ministryni ve zpravodajství.

Firma Multisonic, která vytváří seriál „Rybí svět“, ve které figuruje Jakub Vágner, má za předsedu dozorčí rady Františka Papíka. Ten je známý v poslední době tím, že byl zapojen do údajného tunelování hnutí Úsvit. Píše MF DNES. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…