Jihoafričané zatkli Krejčíře přímo v jeho domě. Nejspíš si ho nechají

22.11.2013 22:36

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř byl v pátek odpoledne zatčen v Jihoafrické republice, kde v posledních letech žil a působil. Podle nejnovějších informací došlo k zatčení uprchlého podnikatele v rekordním čase. Jak ale budou postupovat jihoafrické úřady nyní, je zatím velkým otazníkem.

Jihoafričané zatkli Krejčíře přímo v jeho domě. Nejspíš si ho nechají
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Do České republiky se ale zřejmě Krejčíř jen tak nevrátí. I když podle dostupných informací trvalo jihoafrickým úřadům pouze dva dny, aby na Krejčíře vydaly zatykač a zatkly ho, návrat do jeho rodné vlasti je v nedohlednu. Krejčíř měl totiž v Jihoafrické republice podanou žádost o udělení azylu, o ní ale doposud nebylo rozhodnuto. Dokud se tak nestane, nebude možné jej soudit.

Velice pravděpodobné je také to, že JAR Krejčířovi nedovolí vykonat případný trest v České republice. I kdyby ale jihoafrické úřady svolily s jeho převozem, čekají u nás Krejčíře další soudní procesy. Nyní se spekuluje také o tom, proč podnikateli dnes večer v centru Johannesburgu nasadili policisté želízka. Podle dostupných informací má být zapleten v pokusu o vraždu a únos.

Tentokrát už neuteče

Jeho zatčení se také může týkat smrti dvou jeho blízkých přátel (jedním z nich byl také český "utečenec" Jan Charvát, zavražděný v minulém týdnu), které zabila exploze v jednom z Krejčířových obchodů. Dalším možným motivem může být i smrt mafiánského bosse Cyrila Beeky, který byl zavražděn před dvěma lety. Podle mluvčího státní jihoafrické policie plánují na sobotní poledne tiskovou konferenci. Ta by mohla objasnit spoustu otazníků ohledně Krejčířova zatčení. Podle zahraničního tisku Krejčíř tentokrát s policisty spolupracoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…