Jihočeská ČSSD se dnes sejde kvůli Zimolovi

21.05.2017 10:56

Krajský výbor jihočeské ČSSD bude dnes večer na svém mimořádném zasedání řešit podobu kandidátní listiny pro podzimní volby poté, kdy z ní celostátní vedení strany vyřadilo Jiřího Zimolu. Předseda jihočeských sociálních demokratů figuroval na posledním 22. místě kandidátní listiny. Bývalý hejtman Zimola se osobně dnešního jednání nezúčastní, protože je v zahraničí. ČTK to řekl tajemník jihočeské ČSSD Karel Vrkoč.

Jihočeská ČSSD se dnes sejde kvůli Zimolovi
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Zasedání krajského výboru sociální demokracie začíná v Českých Budějovicích v 18:00. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v pátek uvedl, že vyřazení Zimoly z kandidátní listiny souvisí s problémy, které vedly k jeho rezignaci na post jihočeského hejtmana. Zimola funkci opustil, aby umožnil vznik nové krajské koalice ČSSD, Pro Jižní Čechy, KDU-ČSL a Jihočeši 2012. Ta předchozí, v níž figurovali sociální demokraté, ANO a Jihočeši 2012 se rozpadla kvůli kauzám výstavby rekreačního domu pro hejtmana a systému odměn pro vedení ve společnostech jihočeských nemocnic.

Sobotka řekl, že jihočeská kandidátka zůstala až na Zimolovo vyškrtnutí stejná. V jejím čele stojí starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. „Předsednictvo se shodlo na tom, že nechceme, aby problémy, které vedly k odstoupení Jiřího Zimoly z funkce hejtmana Jihočeského kraje, zatěžovaly kandidátku sociální demokracie pro volby do Poslanecké sněmovny a aby tyto problémy zatěžovaly volební kampaň sociální demokracie do Poslanecké sněmovny,“ řekl Sobotka v pátek k Zimolově vyřazení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…