Jihočeské střední školy a Pedagogická fakulta zahájily stávku

22.11.2012 9:47

Na několika středních jihočeských školách a Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity začala dnes v 9:00 hodinová stávka. Studenti vyjadřují protest proti tomu, že školství v kraji vede radní za KSČM. Stávku vyhlásilo třeboňské gymnázium a postupně se k němu připojily střední školy z Českých Budějovic, Soběslavi, Jindřichově Hradci, Kaplici, Táboru, Prachaticích nebo Písku.

Jihočeské střední školy a Pedagogická fakulta zahájily stávku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

"Nechceme, aby zástupce totalitní strany navrhovala odvolávání ředitelů škol v kraji. A hlavně protestujeme proti koalici ČSSD a KSČM," uvedl v téměř zaplněné aula třeboňského gymnázia vůdce tamních studentů Dominik Hořejší. Zahájil tím diskusi na téma komunismus v Česku a Československu.

PEN klub studenty podpořil

Volby v Jihočeském kraji vyhrála ČSSD, která vytvořila koalici s KSČM. Zastupitelé na prvním zasedání zvolili radní pro školství Vítězslavu Baborovou (KSČM), což vyvolává v kraji už několik dní emoce. Před zvolením Baborové učitel třeboňského gymnázia Martin Rosocha sepsal petici proti tomu, aby krajské školství vedl zástupce komunistů. Petici k dnešku podepsalo přes 9000 lidí. Studenti třeboňského gymnázia minulé pondělí vstoupili do stávkové pohotovosti a postupně je podpořily další školy včetně Jihočeské univerzity.

Nevoli jihočeských studentů podpořilo například i vedení literárního PEN klubu. Jménem předsedy Jiřího Dědečka vyzvali jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu, zda by znovu nezvážil obsazení místa radní pro školství.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…