Jihočeský lékař chce léčit zemi. Kandiduje za Topku do Senátu

15.10.2014 6:02

Je profesionál, který zachraňuje a léčí děti. Teď chce řešit i potíže jejich rodičů a zastupovat je ve vysoké politice. Lékař, autor mnoha knih i umělec Martin Gregora kandiduje do Senátu na Strakonicku za TOP 09 a Starostové. Není politický nováček, byl tři roky poslancem Parlamentu.

Jihočeský lékař chce léčit zemi. Kandiduje za Topku do Senátu
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Gregora

Vaším mottem je: Zdravá krajina pro život nás i našich dětí. Jaký budete senátor?

Určitě pracovitý. Myslím, že z doby, kdy jsem byl poslanec, zůstala rozdělaná práce. Senát je pro mě výzva a zkušenost. Nepočítám s tím, že bych opustil ordinaci. Ale prostřednictvím Senátu bych mohl být užitečný svému rodnému kraji také i v jiných polohách. Člověk by se měl zabývat tím, čemu rozumí. To pro mě i v politice znamená zdravotnickou a sociální oblast, zaměření na děti, rodinu, matky na rodičovské dovolené, částečné pracovní úvazky pro ně.

Podívejte se, jak dopadl Martin Gregora
 

Jste lékař, ale také známý tím, že píšete knihy pro maminky…
Královna medicíny je chirurgie, ale pediatrie je o lásce k životu a samozřejmě i k dětem, což jde ruku v ruce. Snažím se popularizovat vědu, a proto jsem časem propojil také svoji lásku k literatuře a k divadlu se svojí profesí a začal psát knížky pro rodiče. Populárně naučnou literaturu, jsem rád, že jim to přináší informace, které potřebují a že se jim to líbí. Poslední je jídelníček kojenců a malých dětí, a to je zatím moje neprodávanější knížka.

Kdo byl váš vzor?

Možná se budete divit, ale byl amatérský cyklista. Christian Battaglia z Bratronic u Blatné byl vzorem nejen mým, ale také mnoha dalších chlapců. Byl to veliký cyklista, jízdě na kole zasvětil svůj život a povídku o něm napsal i Ota Pavel. Battaglia znamená boj a já sice 935 tisíc kilometrů jako on v životě nenajezdím, je pro mě však vzorem houževnatosti.

Jak si představujete jižní Čechy za deset let?
V mých představách jsou některé oblasti jižních Čech jako oblasti Toskánska. Máme jeden z nejkrásnějších krajů a na tom bychom měli vše založit. Svůj kraj vidím jednoznačně jako turistický cíl, kterému by pomohla třeba i dostavba silnice R4 od Prahy do Strakonic. Jižní Čechy mají obrovský potenciál, jsou tady šikovní lidé a krásná krajina okolo. Pojďme využít možnosti, které máme.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…