Jindřich Forejt promluvil do kamery

30.01.2017 14:28

Exšéf hradního protokolu Jindřich Forejt vyměnil Pražský hrad za zámek. Na Konopišti jej zastihl i server Seznam Zprávy. Pokus o rozhovor sice neskončil příliš úspěšně, i tak ale Forejt prozradil, že určitě nehodlá v celé své kauze mlčet.

Jindřich Forejt promluvil do kamery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt

Jindřich Forejt dorazil na Konopiště v neděli krátce po 13. hodině na prohlídku uskutečněnou pro jeho kolegy a přátele, i z řad zaměstnanců prezidentské kanceláře. Provádění návštěvníků po historických prostorách zámku se přitom věnuje už druhým rokem. A vypadá to, že by spolupráce měla být i častější. Jak potvrdila kastelánka Jana Sedláčková, s Forejtem si domlouvala i služby o letošní turistické sezoně. „O prohlídky pana Forejta je mezi lidmi velký zájem, dokáže vyprávět s velkým zaujetím, že lidi ani nedutají,“ uvedla. 

V krátkém rozhovoru nechtěl dobře naladěný Forejt prozradit nic víc ke kauze, která mu zřejmě zlomila vaz. Poté, co se objevilo na veřejnosti video, v němž měl údajně šňupat drogy, podal rezignaci a z Kanceláře prezidenta republiky odešel. „Nemám zájem být součástí prezidentské kampaně nebo antikampaně,“ sdělil pouze krátce. O vydírání se vyjádřit chce, ale cestou, kterou si zvolí on sám. „A v době, kterou si také zvolím já. Až bude správný čas, tak se určitě vyjádřím. Určitě nebudu mlčet,“ podotkl.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…