Jindřich Šídlo poděkoval komunistovi Ondráčkovi

12.01.2019 16:41

Komentátor Jindřich Šídlo se rozhodl na rozhlasových vlnách poděkovat komunistickému poslanci Ondráčkovi. Za co poděkoval muži, o němž se často mluví jako o „mlátičce“? Právě za to, že se v lednu 1989 nezdráhal použít policejní obušek proti lidem toužícím po svobodě.

Jindřich Šídlo poděkoval komunistovi Ondráčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Při svém rezignačním projevu označil Zdeněk Ondráček poslance pravého spektra poslanecké sněmovny za demokratickou žumpu

Televize Seznam nedávno uvítala dva pány. Poslance Pavla Žáčka (ODS) a komunistického zákonodárce Zdeňka Ondráčka. Stojí za pozornost, že oba pánové se mohli setkat už před 30 lety, kdy se lidé toužící po svobodě rozhodli uctít památku Jana Palacha. Komunistická policie se rozhodla tyto lidi mlátit a zatýkat už jen za to, že si dovolili položit květinu k uctění Palachovy památky.  

Mezi lidmi, kteří Palachovu památku uctili, byl i Pavel Žáček. Mezi komunistickými policisty, kteří neváhali své spoluobčany mlátit hlava nehlava, byl Zdeněk Ondráček. Komentátor Šídlo má za to, že se Ondráčkovi sluší poděkovat. Za co? Za to, že svým spoluočanům ukázal, že je na čase, aby komunisté „odešli od válu“.

„V devatenácti, dvaceti letech dělá obvyke člověk věci, za něž se později stydí a někdy i omlouvá. Což ovšem není Ondráčkův případ, a tak se s ním jeho minulost táhne i po 30 letech. Ve svobodné zemi má samozřejmě šanci na solidní kariéru jako téměř kdokoliv jiný. Zvlášť v zemi, kde je předsedou vlády spolupracovník StB a člen KSČ ještě v listopadu 1989. Protože ho lidé zvolili,“ poznamenal Šídlo v komentáři pro Český rozhlas.

„O komunistech se někdy říká, že umějí skvěle využívat všechna práva a svobody, které nikdy druhým nechtěli dovolit. V případě poslance Ondráčka je to úplně přesné. Vlastně je skoro namístě mu poděkovat. I on svým nepatrným dílem v lednu 1989 přesvědčil veřejnost, že takhle už to dál nejde,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…