Jindřich Šídlo shrnul, co všechno dokázal hradní kancléř Mynář

04.09.2017 17:38

Hradní kancléř Vratislav Mynář je už čtvrtým rokem kancléřem, ačkoli nemá prověrku na stupeň „přísně tajné“, o kterou si sám zažádal. Prý si o ni zažádal, protože „byl blbej“. Komentátor Jindřich Šídlo pro server Seznam Zprávy shrnul, co všechno Mynář za ty čtyři roky dokázal.

Jindřich Šídlo shrnul, co všechno dokázal hradní kancléř Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Vratislav Mynář, toho času stále hradní kancléř prezidenta Miloše Zemana, má prověrku na stupeň „vyhrazené“. Podle Šídla to znamená asi tolik, že si můžete číst noviny. Mynářovi zřejmě tahle prověrka k práci kancléře stačí, ale pak je otázka, proč si žádal o prověrku na stupeň „přísně tajné“. „Protože jsem byl blbej,“ prozradil jednoho dne v Českém rozhlasu. Národní bezpečnostní úřad tuto prověrku Mynářovi odmítl udělit.

Celý komentář naleznete zde.

I bez této prověrky toho ale Mynář dokázal za čtyři roky na Hradě relativně hodně. „Za tu dobu kupříkladu dokázal oslavit své padesátiny v Jižních zahradách Pražského hradu, přimluvit se za několik českých firem, o nichž nikdo nikdy neslyšel, zplodit syna, rekonstruovat dům, který koupil za cenu, za niž je obvykle k mání tak psí bouda,“ vypočítával Mynářovy úspěchy s humorem Šídlo.

Prezident Zeman dal také jasně najevo, že Vratislava Mynáře považuje za svého kamaráda. Nabízí se ovšem otázka, zda si Mynáře ponechá na Hradě i nadále, pokud bude prezidentem zvolen i v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…