Jindřich Šídlo si dělá legraci z Babiše a jeho hnutí

03.10.2014 7:32

Před několika dny pronikla na veřejnost informace, že kandidáti hnutí ANO dostali od vedení návod, jak reagovat na některé dotazy od novinářů směřujících například na osobu Andreje Babiše či na výběr kandidátky na pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou. Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo si představil, co by tak v manuálu mohlo stát a předložil vlastní, nadnesenou verzi tohoto dokumentu hnutí ANO.

Jindřich Šídlo si dělá legraci z Babiše a jeho hnutí
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

„Vážení kandidáti hnutí ANO, dovolte, abychom vám pogratulovali v úspěchu v prvním kole castingu na roli skutečně nezávislý odborník – nepolitik – skutečná osobnost – profík v komunálních a senátních volbách 2014,“ zahajuje Šídlo smyšlený návod pro kandidáty ANO.

Předvolební kampaň s sebou nese několik nepříjemných okolností, například setkání s voliči, kteří mohou směrem ke kandidátům vyslat nepříjemné otázky. I přes snahu centrály takovým situacím předejít, nelze vyloučit, že se mezi tazateli neobjeví skutečný volič, kterého by mohly zajímat podrobnosti z volebního programu, jímž nicméně hnutí nedisponuje.

Kladení otázek ve smyslu „co si kandidát myslí“ považuje hnutí za provokaci, jejímž cílem je dehonestovat navržené kandidáty. Ačkoliv je centrála přesvědčena, že po pečlivém výběru v prvním kole konkurzu mezi kandidáty žádná „samostatně myslící“ osoba není, není radno celou věc podceňovat.

Pro skutečně krizové situace doporučuje hnutí svým kandidátům následující postup:

„Věříte Andreji Babišovi, že skutečně nikdy nespolupracoval s StB?“

„Samozřejmě a vy byste měl taky.“

„Nemáte opravdu pochybnosti?“

„Samozřejmě, že nemám.“

„A nemáte na to nějaký názor?“

„Samozřejmě, že nemám. Vlastně mám.“

„A jaký?“

„Stejně jako řada členů našeho hnutí jsem pracoval v podniku zahraničního obchodu a jsem si stoprocentně jist, že žádná taková podmínka nehrála v mé práci žádnou roli. Už před třiceti lety jsem to jasně řekl svému řídícímu důstojníkovi, který to také deklaroval jako svědek u soudu. Dáte si koblihu?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…