Jiří Čunek se v televizi třeskutě vysmál Babišovým kandidátům. A nakonec pohřbil Kalouska

10.10.2016 19:39

Lidovecký přeborník Jiří Čunek získal nejvíc preferenčních hlasů ze všech krajských politiků v zemi. V pondělním Interview ČT24 prozradil, proč mu lidé důvěřují. Práskl, na co ho lákal Andrej Babiš (ANO), a přidal k tomu jeden varovný vzkaz politikům do Prahy.

Jiří Čunek se v televizi třeskutě vysmál Babišovým kandidátům. A nakonec pohřbil Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Lidé z tohoto kraje vidí, co říkám, a pak také, co dělám. Možná je to i tím, že mám čtyři děti a lidé vidí, jak žijeme. Já jsem přesvědčen, že soubor těchto věcí pro lidi znamená, že mi dali důvěru,“ konstatoval v úvodu host pořadu. Jako lidovec má prý se svými kolegy dobré vztahy. „Já s nimi mám výborné vztahy a jaké mají oni se mnou, to já neřeším,“ řekl. Obratem doplnil, že se chystá bojovat o vedení v nejvyšších patrech lidovců. „Určitě ano, a to proto, že lidé, kteří se cítí ohrožení, pracují lépe,“ smál se.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Svým kolegům v politice, ale i voličům doporučil, aby se zamysleli nad tím, že v politici nevítězí ti nejlepší politici. „V politice je to ale tak, že nevítězí ten nejlepší. Mnohdy bohužel ti nejlepší lidé nekandidují. Vítězí ten, kdo kandiduje a kdo má nejvíc hlasů. Kdysi jsme to viděli v Praze, kde volby vyhrávala tenisová raketa Václava Klause, pak to platilo o ČSSD a dnes je to u Babišova hnutí ANO, kde do toho silného proudu vstoupili lidé, kteří byli donedávna úplně neznámí a teď si najednou myslí, že mají tu nejlepší odpověď na všechno,“ varoval Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Sám na sebe prozradil, že chce být hejtmanem, a dosavadní politická jednání naznačují, že by jím být mohl. Lidovci prý ve Zlínském kraji vyjednávají se všemi politickými subjekty kromě komunistů.

A nakonec na sebe „práskl“, že mu volal Andrej Babiš a žádal ho, aby byl tváří pro hnutí ANO pro další volby. „Babiš mě naštval, protože mi volal v sobotu asi v sedm ráno, a to byl jediný den, kdy jsem se chtěl vyspat. Na druhou stranu mě to potěšilo, že mi chtěl dát důvěru... Ale když jsem mu volal zpátky, tak jsem mu vysvětloval, že tu nabídku vzít nemůžu, protože jsem až příliš spojen s lidovci a že bych je svým přechodem poškodil, což jsem nechtěl,“ uvedl Čunek.

Nakonec padlo pár slov i na adresu Miroslava Kalouska, jenž dnes vede TOP 09. Tento člověk podle Čunka vlastně nikdy nebyl lidovec a Čunek nechápal, proč mu tolik lidovců vyjadřovalo podporu, i když už byl za zenitem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…