Jiří Čunek zpucoval Miroslava Kalouska, který o něm kdysi řekl, že je debil. A neskutečně pohovořil o Bělobrádkovi

12.10.2016 16:34

Do ostré kritiky předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska se v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV pustil senátor Jiří Čunek.

Jiří Čunek zpucoval Miroslava Kalouska, který o něm kdysi řekl, že je debil. A neskutečně pohovořil o Bělobrádkovi
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Moderátora pořadu Martina Veselovského zajímalo, jak se Čunek dívá na nápad Miroslava Kalouska, aby demokratické strany vytvořily před volbami blok, který by se pokusil zařídit, aby ve volbách neuspěl Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. „To je legrační, když to říká Miroslav Kalousek. Protože on sám už je směšný. Já jsem četl nějakou úvahu, která se mně moc líbila. Jak může být věrohodný pan Kalousek s tím, že si teď připnul placku Václava Havla a běhá s tibetskou vlajkou po náměstí. Myslím, že Miroslav Kalousek je dnes v zoufalé situaci a tak se chová. Byly tady strany, které měly pro tento stát daleko horší přínos, než je hnutí Andreje Babiše,“ uvedl Čunek.

Celé video je ZDE.

Prohlásil rovněž, že nemá problém spolupracovat s hnutím ANO. „Okusil jsem, jaké to je, když strany mají moc, která jim nepřísluší. To znamená mají svůj velký vliv v justici, také ve výkonné policejní moci, to znamená ve státních zástupcích, kteří mnohé ovládají. Jsem přesvědčen, že Andrej Babiš, ať už sem přišel páchat dobro nebo konat zlo, tak v každém případě vstup hnutí ANO způsobil, že se ty struktury rozbily. A dnes mám ohromnou radost, že se vytvořilo mocenské centrum pod Chovancem na vnitru a policejním prezidentem, kteří odolávají jinému mocenskému centru někde na vrchním státním zastupitelství v Olomouci. Pro nás ostatní to může být jedině dobře,“ prohlásil Čunek s tím, že dříve tady bylo jedno mocenské centrum. „Které když někdo ovládal, jako že ho zcela jistě někdo ovládal, tak si určili, toho zlikvidujte, a oni ho zlikvidovali. A bylo jedno, jestli byl dobrý, nebo špatný.“

Lidovci mají ve vládě moc mladé lidi

Čunek také odpovídal na otázku, jak podle jeho názoru nyní pracují lidovci ve vládní koalici. Naznačil, že lidovci mají ve vládě příliš mladé lidi. „Ano. To je jejich hendikep, protože přišli do těch funkcí příliš brzy.“ Veselovský upozornil, že Pavlu Bělobrádkovi bylo 36 let, když vstupoval do vlády. „To je hraniční věk,“ poznamenal k tomu Čunek.

Upozornil, že senátorem nebo prezidentem může být člověk starší čtyřiceti let. A být ministrem a ovládat tuto zemi v pětadvaceti? To je, myslím, nesmysl, řekl Čunek.

„Lidé mají vystudovat, mají minimálně deset let žít normálním životem v nějakém povolání a pak teprve mohou nastoupit dál,“ uvedl s tím, že když se někdo naučí stavět mosty, stane se ministrem dopravy. Ve vládě ale hlasuje o spoustě dalších věcí, například o důchodové reformě, k tomu potřebuje životní zkušenosti.

Kandidatura na předsedu? Vše má svůj čas

Čunek také přiznal, že už dostal nabídku, aby kandidoval na post předsedy lidovců. „Ale já jsem se jí zasmál a říkal jsem, všechno má svůj čas,“ uvedl s tím, že se případně o své kandidatuře rozhodne na sjezdu strany.

Na závěr rozhovoru dostal Čunek otázku, jak by se díval na případné spojení TOP 09 s KDU-ČSL. „Ta úvaha mi není vůbec vzdálená s tím, že zcela jistě tam nebude nijak figurovat Miroslav Kalousek. To je jediná podmínka. V TOP 09 je spousta slušných lidí. A lidí, kteří chtějí v politice hodně dokázat pro tuto zemi nebo pro celek, pro který pracují. Já jsem bytostně přesvědčen, že toto se netýká Miroslava Kalouska už dávno. A on není schopen se na tu cestu vrátit,“ prohlásil Čunek s tím, že Kalousek je „nevěrohodný člověk“.

Čunek také uvedl, že o případném spojení s TOP 09 se mezi lidovci nemluví. A to z toho důvodu, že TOP 09 vede Miroslav Kalousek.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…