Jiří Kajínek dostal vzkaz: Pojďme se sejít...

23.05.2018 9:40

Je to právě rok, co byl Jiří Kajínek propuštěn z rýnovické věznice. A za ten rok toho stihl skutečně hodně. Mimo jiné se zkontaktoval s osobou, která je prezentována jako jeho „největší nepřítel“. Nyní mu nabídl, že se spolu mohou sejít beze zbraní…

Jiří Kajínek dostal vzkaz: Pojďme se sejít...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kajínek

Dvacet tři let věznení Jiřího Kajínka skončilo v Jablonci nad Nisou několikadením čekáním novinářů, než se před nimi nejslavnější český vězeň objevil v zeleném tílku. Během následujícího roku stihl napsat knihu, natočit o svém osudu televizní seriál, a zapracovat rovněž na prokázání své neviny, kterému se v rámci možností intenzivně věnoval již ve vězení.

Nyní prý objevil nový důkaz, který by mohl vést k obnově procesu. Kajínkovi podle deníku Blesk s jeho zpracováním pomáhá uznávaný advokát Jan Černý.

Během roku také Jiří Kajínek hovořil se svým „největším nepřítelem“. Tím je Vojtěch Pokoš. Někdejší bodyguard plzeňského podnikatele Štefana Jandy v roce 1993 na rozdíl od svého zaměstnavatele a bratra Juliána přežil palbu na jejich vozidlo a následně v roli klíčového svědka zásadně přispěl k tomu, že byl za tento čin odsouzen právě Jiří Kajínek.

Kontakt mezi oběma muži měl navázat právě Pokoš, který se má skrývat kdesi v Rakousku. „Říkal, že bychom se spolu měli setkat beze zbraní,“ líčil Kajínek. On následně zavtipkoval, že se zbraněmi by to možná bylo lepší a z Pokoše nakonec vypadlo, že ho k telefonátu donutili novináři, toužící po senzaci.

Kromě toho Jiří Kajínek řešil i některé problémy. Tím nejzásadnějším byl zdravotní stav jeho přítelkyně, klinické psycholožky Magdy Gubové. Kromě toho už se její prý několik lidí pokusilo podvést a vydělat na mediálně známém vězni.

Jiří Kajínek zavítal i do studia PL.cz:


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…