Jiří Mádl srovnal Andreje Babiše s… No to premiér bude nadávat

20.06.2019 10:42

Režisér Jiří Mádl se na svém facebookovém profilu zastal zpěváka Richarda Krajča a jeho kapely Kryštof. Ta v minulých dnech ohlásila, že se rozhodla ukončit partnerství s Agrofertem, jenž spadá do svěřenského fondu Andreje Babiše (ANO). Babiše nazval Mádl Pablo Escobarem, což byl největší kolumbijský drogový baron.

Jiří Mádl srovnal Andreje Babiše s… No to premiér bude nadávat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jiří Mádl na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii

„Já bych se tady s dovolením Richarda Krajča zastal. A aby to bylo jasný, kdysi jsme spolu točili, ale nejsme kamarádi. Trochu se známe. Bejt podporovanej Agrofertem není rozhodně na medaili, ale je třeba si uvědomit, že ta spolupráce začala už dávno. A tehdy málokdo tušil, že AB je takovej náš Pablo Escobar,“ sdělil Mádl.

Pablo Escobar byl největší kolumbijský drogový baron, dokonce v roce 1989 zařazený časopisem Forbes na osmé místo v žebříčku nejbohatších lidí planety.

Anketa

Kdybyste byli poslanci, jak byste příští týden hlasovali o nedůvěře vlády?

hlasovalo: 28627 lidí

„Když se začal odkopávat, tak sice Richard trochu zmatečně blekotal. Ale upřímně, taky bych nevěděl, jestli úplně rychle těm věcem uvěřit, nebo ne a hned se ho zříct po několika letech, co si spolu dávali na Kryštof Campu pivko. To se tomu nesměju, to se se sponzorem dělá. Je to skoro slušnost,“ popsal Mádl.

„A dneska, když už víme, co je zač, s klidným srdcem a hrdostí ho bojkotujeme. A byť nemá nikdo odvahu udat důvod rozvázání spolupráce, tak je rozhodně ctnostnější spolupráci ukončit než neukončit. Kéž by takovou sebereflexi měli i jiní. Good luck, Richarde!“ popřál Mádl dále Krajčovi.

Mádl proti Babišovi vystoupil již na demonstraci v Českých Budějovicích, kde uvedl, že demonstrující lidé jsou hrdinové a premiér Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman musí pryč. Podle jeho slov využívají slabší a hloupější spoluobčany. 

„Regiony teď drží karty v ruce. Když poroste účast ve městech mimo Prahu, poroste i šance na to, že se něco změní. My nemáme a ani teď nemůžeme mít žadný koncept. Nemáme zatím tu moc. Babiš v zatím ještě demokratických volbách vyhrál. Stihl si obsadit spoustu důležitých úřadů a institucí, protože kdyby to neudělal, šel by sedět, všichni to víme. Ty scénáře toho, jak to dál bude, nejsou vůbec dobré,“ poznamenal Mádl.

„Když si na něj Evropa došlápla, obvinil ji, že může za schodek státního rozpočtu, který mají ale na starost jeho lidé, jeho ministerstvo. A veřte, že Evropa se nezalekne a bude chtít peníze zpátky a nebude rozhodně chtít dávat Agrofertu další. Až Babiš usoudí, že se mu to nevyplatí, započne kampaň na vystoupení z EU a my nebudeme mít už žádné dovolání, žadnou opravdu objektivní kontrolu zvenčí. Budeme mít jen úřady obsazené Babišem,“ dodal Mádl a poznamenal, že se situace zostřuje. „A bude hůř. A je třeba si uvědomit, jak špatně až může být. Ale představte si, že by se tohle všechno dělo a my jsme seděli doma a vůbec nedávali najevo nesouhlas. To by nám bylo hůř, v hlavě i v srdci,“ zmínil. „Jsme možná v pasti a prohráváme, ale my jsme hrdinové tohoto příběhu. Mějme to na paměti,“ dodal.

Psali jsme ZDE.

„Jsou na nás všechny nasazováni trollové, aby nám na internetu nadávali a vyhrožovali, i smrtí. Na demonstrace nám posílají provokatéry, kteří mají vyvolat násilí. Snaží se zinscenovat a pořídit takové fotky, aby to vypadalo, že jsme za účast na demonstracích placeni. Chtějí, abychom my udělali chybu. V takové zemi žijeme. Nesnižme se, prosím, k násilí, ale rozhodně zostřeme rétoriku. Už mě nebaví vtip a poetika, tohle není legrace. Někdo nám krade těžce vybojovanou úroveň téhle země a její pozici v Evropě. Využívá k tomu slabší a hloupější spoluobčany a jde mu to snadno. Buďme naštvaní a rázní. Babiš a Zeman musí pryč. A nikdo jiný to nezastaví než my. Vytrvalostí,“ míní Mádl.

„Jestli budete odcházet z této demonstrace naštvaní a frustrovaní, že jsme opravdu v pasti, bude to jistě pocit adekvátní situaci, ve které jsme. Ale vzpomeňte si na ty, kteří jsou v táboře agenta Bureše. Ti, co od něj dostali šanci přes zrychlený žebřík se dostat na dobrá místa a teď už třeba vědí, že slouží naprostému zlu. Ale nemůžou už zpátky. Musí poslouchat a doufat, že neobětuje i je. Oni jsou také v pasti, ale na rozdíl od nás jsou v pasti záporáctví, slabosti, podvodu a nízkosti. Buďme na sebe pyšní, až půjdeme domů a buďme na sebe pyšní, až se půjdeme zase sejít. Děkuju!“ uzavřel tehdy.

Po oznámení, že kapela Kryštof ukončila spolupráci s koncernem Agrofert, spadajícím do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), se na ni a jejího frontmana Richarda Krajča snesla ostrá kritika a posměch z řad mnoha diskutujících. Kapela tak nyní čelí přirovnáním ke komunistické herečce Jiřině Švorcové, exkomunistům či posměškům označující její členy za krysy. „Tak teď už jen zbývá, aby Krajčo poučoval z pódia lidi, že svoboda je krásná a zásadní a Havel byl nejlepší,“ baví se na konto zpěváka skupiny bývalý poslanec za TOP 09 František Laudát.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …