Jiří Mádle, kluku, mám chuť tě proplesknout! Herec nebude rád

25.05.2020 12:24

Kampaň Jiřího Mádla pro pomoc seniorům už stihla urazit herečku Jaroslavu Obermaierovou svým názvem. „Kdykoliv tento spot zahlédnu v televizi, mám chuť toho kluka proplesknout! Je to neskutečná drzost nazývat nás starší bábou s dědkem,“ tvrdí herečka. Ale Mádl se nezajímá jen o seniory, ale také o rozvoj umělecky nadaných dětí z dětských domovů a pěstounských rodin. Mladému fotografovi původem ze Slovenska věnoval zrcadlovku.

Jiří Mádle, kluku, mám chuť tě proplesknout! Herec nebude rád
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Jiří Mádl shání pomoc pro seniory

Je to už 14 dní, co se herec Jiří Mádl u moderátorky Zuzany Tvarůžkové v Interview ČT vyjadřoval mimo jiné ke své kampani „Zachraň bábu, zachraň dědka“. Mimo jiné i k názvu. „Já jsem počítal s tím, že to možná někoho urazí, protože každý máme trochu jinou citlivost na formu, ale věřím, že obsah byl nezpochybnitelný, a hlavně to fungovalo. Samozřejmě šlo neodkázat na to dřívější politické video, ale ta viralita, samo se šířící schopnost by byla menší, což se potvrdilo u toho druhého videa, když jsme použili jiné oslovení, míň drze jsme postavili to video, skutečně to v tom internetovém prostoru nezískalo takovou sílu,“ vysvětloval herec.

Anketa

Vládnou Piráti hlavnímu městu Praze kvalitně?

2%
96%
hlasovalo: 12985 lidí
A název kampaně opravdu někoho urazil, informuje deník Blesk. Konkrétně herečku Jaroslavu Obermaierovou, známou ze seriálu Ulice. „Kdykoliv tento spot zahlédnu v televizi, mám chuť toho kluka proplesknout! Je to neskutečná drzost nazývat nás starší bábou s dědkem,“ prohlásila Obermaierová podle deníku. „Je od něj hezké, že se chtěl zapojit a pomoci, ale takhle, Jirko, určitě ne! Měj trochu úcty ke stáří, i ty to jednou poznáš, jaké to je, na vlastní kůži,“ vzkazuje herci.

„Nejsem sama, kdo s tím má problém, se Zdenou Hadrbolcovou jsme vždy nazlobené, když nám scenáristi v Ulici dají do scénáře, že stařeny si povídají. Není přece tak těžké být ke svému okolí slušný, ona slova můžou zraňovat,“ prohlásila.

Jiří Mádl ovšem není jen autorem kampaně „Zachraň bábu, zachraň dědka“. Skrz ArteFond, jehož je zakladatelem, pomohl Ladislavu Rostašovi, mladému fotografovi, který vyrůstal v dětském domově. Věnoval mu zrcadlový fotoaparát. „Byl jsem nervózní a zároveň jsem se těšil na fotoaparát, Jirku a lidi z týmu Začni správně. Atmosféra byla příjemná a měl jsem obrovskou radost, že se mi splnilo mé přání. Moc děkuji Jirkovi, Začni správně, celému týmu yourchance a hlavně Standovi Görgovi. Je super, že ArteFond existuje a že může mnoha mladým lidem pomoci v rozvoji talentu a uměleckých snů,“ popisuje atmosféru a pocity z předání obdarovaný Ladislav Rostaš pro Novinky.cz.

Prostředky ArteFondu jsou určeny na rozvoj umělecky nadaných dětí z dětských domovů a pěstounských rodin. Cílem je rozvoj mladých talentů, jejich odborné vedení a podpora ve studiu uměleckých škol, ale i v zájmové činnosti, ať už jde o herectví, hudbu, tanec, fotografii a samozřejmě filmové profese a multimédia.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…