Jiří Ovčáček odpálil předvánoční bombu. Cíle: Profesor Martin C. Putna a premiér Sobotka

22.12.2015 12:14

Naposledy v tomto roce se rozhodl předstoupit před novináře na své pravidelné tiskové konferenci mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Jiří Ovčáček odpálil předvánoční bombu. Cíle: Profesor Martin C. Putna a premiér Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Anketa

Který z českých politiků vás v roce 2015 potěšil?

69%
1%
1%
1%
11%
0%
2%
hlasovalo: 14417 lidí

„Pan prezident již potřetí pronese Vánoční poselství, a to 26. 12. 2015 ve 13 hodin,“ uvedl Ovčáček. „Novinkou oproti předchozím dvěma rokům bude změna prostředí, ve kterém bude natáčeno. Prezident promluví z Masarykovy pracovny na zámku v Lánech,“ řekl mluvčí. Nově také prezident promluví i na začátku roku. „V pondělí 4. 1. 2016 odvysílá Český rozhlas Plus rozhovor s panem prezidentem, a to živě z Pražského hradu,“ sdělil.

Následně se vyjádřil k činu akademika Martina C. Putny, který v minulých dnech pomaloval plakáty zvoucí na akci Petra Robejška hesly „Ruský šváb“. „Kdyby se akademická obec řídila názory pana prezidenta při jmenování profesorů, ušetřila by si tuto ostudu,“ podotkl Ovčáček.

Podle mluvčího Ovčáčka se odpůrci prezidenta vyznačují zbabělostí. Zkritizoval skupinu Ztohoven i Podhradí.

Ovčáček neopomněl sdělit svá slova i k novoročnímu obědu hlavy státu s premiérem Bohuslavem Sobotkou. „Úřad vlády se dopustil šesti chyb v návrhu na jmenování vlády, a toto je chyba sedmá. Pan kancléř již odpověděl na dopis Běly Hejné z Úřadu vlády,“ odcitoval Ovčáček z dopisu následné teze. „Zdůrazňuji, že ze strany Kanceláře prezidenta republiky bylo v komunikaci postupováno zcela standardně, jako v minulých letech,“ řekl. Podle slov Ovčáčka měl prezident pozvat i manželku premiéra a jeho děti. „Prezidenta republiky prý překvapilo i to, že o novoročním obědu hovořil na sociálních sítích,“ psal podle Ovčáčka kancléř Mynář. „Nicméně jsem potěšen, že projevujete starost o komunikaci mezi Kanceláří prezidenta republiky a Úřadem vlády,“ napsal prý také Mynář a pochválil Úřad vlády za zlepšení komunikace bez pravopisných chyb. „Proto i já přicházím s návrhem, abyste stanovila ve svém týmu někoho, kdo se bude věnovat akcím mezi našimi úřady,“ cituje dále Mynáře Ovčáček. „Pan prezident i paní Zemanová se těší na setkání s panem premiérem, jeho paní a jeho syny dne 2. 1. 2016,“ seznámil s celým dopisem Ovčáček, který byl odeslán klasickou poštou.

Neopomněl ani připomenout konání reprezentačního plesu, který se na Hradě uskuteční ve prospěch Klokánků. „Podotýkám, že vláda Klokánkům nepomohla, což kontrastuje s pomocí Turecku ve věci uprchlíků,“ řekl s tím, že prezident již Klokánkům poslal 2,5 milionu korun.

V příštím roce hodlá prezident republiky navštěvovat opět kraje České republiky, a to do června, následovat bude dovolená prezidenta v Novém Veselí, cesty budou poté pokračovat opět od září.

Odstraňování pomníku maršála Koněva v Dejvicích, o které bojuje jedna z iniciativ, rozhodně nepatří mezi akce, které by prezident podporoval. „Pan prezident není příznivcem odstraňování jakýchkoliv pomníků, ale k této akci nemám bližší informace,“ uzavřel tiskovou konferenci po dotazu novináře z ParlamentníchListů.cz Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…