Jiří Paroubek má radost z Lubomíra Zaorálka. Vidí prý mnohem dále než Karel Schwarzenberg

09.06.2015 20:53

Expremiér Jiří Paroubek vychválil ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) za jeho cestu do Izraele a do pásma Gazy. Tato cesta si prý rozhodně zaslouží ocenění a ministr by se neměl nechat otrávit zapšklými komentátory nebo Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a lidmi kolem něj, kteří se podle Paroubka myšlenkově zastavili někdy v roce 1815.

Jiří Paroubek má radost z Lubomíra Zaorálka. Vidí prý mnohem dále než Karel Schwarzenberg
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek na diskusním setkání s veřejností v Olomouci

Šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (ČSSD) si vysloužil velké množství chvály za to, že zavítal do palestinské Gazy a vyzval obě strany starého konfliktu – Izraelce a Palestince k dosažení dohody o vzniku dvou států. K tomuto scénáři se vyjádřil premiér Benjamin Netanjahu, který toto řešení problému nezavrhuje. Zaorálek by se proto neměl nechat otrávit českými médii.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Ministr Zaorálek by se neměl nechat odradit hloupým a krátkozrakým psaním některých českých komentátorů, kteří si nevidí na špičku nosu a domnívají se, že na bodácích může Izrael sedět věčně,“ poznamenal Paroubek.

Nesmíme prý také zapomínat, že Izrael už dnes vede tajná vyjednávání s organizací Hamás, která je na seznamu teroristických uskupení vede prý už jen tak ze zvyku. Jak Palestinci, tak Izraelci jsou si vědomi toho, že jejich vztahy bude třeba nakonec narovnat, ale nebude to levné, ani ekonomicky. Pásmo Gazy je zničené a jeho obnova zabere mnoho času.

Celý text najdete zde

„Domnívám se, že i nabídka na uspořádání izraelsko-palestinských rozhovorů na českém území je velmi pozitivním krokem české diplomacie, a nedivím se, že vzbudila negativní reakce následníků tupé schwarzenbergovské linie zahraniční politiky, jejichž myšlenkový obzor se pohybuje někde na úrovni Vídeňského kongresu (rok 1815),“ uzavřel expremiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…