Jiří Paroubek naložil Lidovým novinám: Ať kopou za ODS nebo za Babiše, blbost zůstává

30.12.2013 20:26

Předseda LEV 21 Jiří Paroubek se pustil do Lidových novin a jejich vlastníka, šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Podle něj se redaktoři LN zabývají pseudokauzami, například spojením právě Paroubka a rodiny Kočků. Vynechávají prý naopak finance Babiše.

Jiří Paroubek naložil Lidovým novinám: Ať kopou za ODS nebo za Babiše, blbost zůstává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Nedávno jsem postřehl v jednom z nesčetných interview A. Babiše, kterak šéf hnutí ANO mluvil o Lidových novinách a jejich redaktorech (nyní již jeho majetku) jako o expozituře ODS. V zásadě to tak v nedávné minulosti bylo. Řadu smutně proslulých novinářských es již na jejích stránkách nevidím. Nestýská se mi po nich. Ale blbost zůstává v tomto deníku stále ve stejném rozměru. Tedy přímo ukrutná,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Jiří Paroubek.

Do rukou se mu totiž dostalo sobotní vydání deníku, kde našel hned dvě „perly“. „Lidové noviny již dlouho (již osm let) unavují vyhlašováním ‚slova roku‘. Nezapomněli se pochlubit, jak právě za rok 2006 podařeně vybrali ‚slovo roku‘. Cituji: ‚Prvním vítězem ankety se stal výraz, který proslavil Jiří Paroubek. Exšéf ČSSD jím chtěl maskovat pronikání korupce do strany,“ cituje Paroubek.

Na mysli má označení „šibalové“. „Poradil bych Lidovým novinám, aby si na toto téma udělali rozhovor např. s budoucí ministryní V. Jourovou, pravou rukou A. Babiše, která patřila k obviněným ‚šibalům‘ ve lžikauze Budišov. Kvůli nezákonné vazbě se V. Jourová se státem dodnes soudí o třímilionové odškodnění. A má v tom mé plné sympatie,“ radí bývalý premiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Druhou perlou je pak článek s titulkem „ČSSD pomáhá firma z rajonů Kočků“. „Redaktor Kalenský fantazíruje o jakési firmě, ve které působí lidé, kteří se znají s V. Kočkou, provozovatelem Matějské pouti. Z 'brimboria', které pan redaktor vypotil, jsem se opravdu mnoho nedozvěděl. Cílem snad bylo zpochybnit volební výdaje ČSSD v letošních volbách. Snad by se pánové z LN mohli příště více věnovat volebním výdajům hnutí ANO, jehož šéfem je právě majitel Lidových novin,“ míní Paroubek.

„Připomenu ještě, že ve volebních výdajích ANO nejsou zachyceny výdaje na úhradu britských konzultantů (dřívějších spolupracovníků T. Blaira), s nimiž A. Babiš tu a tam konzultoval zejména strategii svého marketingového a politického postupu. Jen tyto výdaje odhaduji na řády desítek milionů korun. Tak, hoši z LN, zkuste příště tohle téma. Bude to zajímavější než složité konstrukce kolem nějakých známých pořadatele Matějské pouti,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…