Jiří Paroubek odchází z politiky

06.11.2014 23:17

Expremiér Jiří Paroubek a současný předseda strany NS-LEV 21 oznámil, že opustí post šéfa této strany a tím se fakticky stáhne z politiky. Po dlouhých letech tak činí proto, že se chce věnovat rodině, a to především nemocné dceři. Rodinu chce brát jako prioritní nejméně osm až deset let. Rýpl si však i do hnutí ANO a do vlastních řad.

Jiří Paroubek odchází z politiky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Bývalý předseda ČSSD a premiér oznámil v rozhovoru pro server VašeVěc.cz, že se hodlá vzdát postu předsedy NS-LEV 21, kterou zakládal. Nechtěl tak činit před komunálními volbami, aby případně nepoškodil některé kandidáty své strany, kteří měli teoretickou šanci uspět v obcích a městech, ale teď čekají Česko další volby až za dva roky, pročež nastala vhodná doba k odchodu. Strana si může zvolit nové vedení a připravit se na další volební klání. Paroubek se chce věnovat rodině, a to alespoň následujících osm až deset let.

Rýpnutí do ANO i vlastní strany

„Mám dceru, která o tomto víkendu oslavila páté narozeniny. Chceme jí se ženou umožnit co nejlepší vzdělání, zejména znalosti cizích jazyků. Tak, aby byla co nejlépe připravená do života. K tomu přistoupilo také to, že naše dcera má atopický ekzém. Na jaře se objevily některé jeho projevy, proto jsme v létě strávili přes deset týdnů u moře. A teď znovu týden u Mrtvého moře. Je prý slušná šance, aby se téhle zdravotní komplikace do konce puberty – tedy za nějakých 8 až 10 let - zbavila,“ prozradil bývalý premiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Jiří Paroubek se živí ekonomickým poradenstvím a hodlá v tom i nadále pokračovat, aby rodinu zajistil. Rýsuje se prý také spolupráce s jednou z vysokých škol na badatelské práci i přednáškách pro studenty. Stejně tak ale nehodlá přestat sledovat veřejné dění a analyzovat ho. Rodina má ale skutečně přednost a aby ji uživil, bude se prý muset otáčet.

V rozhovoru ale také poukázal na to, že v předvolební kampani chtěl odvést kus práce a spolu s dalšími pražskými členy chtěl hovořit s lidmi v ulicích. Kontaktní kampaň by vyšla na několik set tisíc a mohla by přinést úspěch. Naproti tomu hnutí ANO podle Paroubka investovalo do kampaně 20 - 25 milionů korun.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …