Jiří Paroubek se pustil do České televize. O konfliktu na Ukrajině prý vykládá úplné nesmysly

13.08.2016 12:51

Expremiér Jiří Paroubek nešetří Českou televizi ani její odborníky na mezinárodní situaci. Veřejnoprávní televize má podle někdejšího předsedy vlády za ČSSD jasno v tom, jak hodnotit situaci na Krymu a v dalších částech Ukrajiny, jenže to ještě neznamená, že je toto vidění správné. Především je podle Paroubka třeba zdůraznit, že ruský prezident Vladimir Putin nepotřebuje konflikt s Ukrajinou. Zato v Kyjevě je to jinak.

Jiří Paroubek se pustil do České televize. O konfliktu na Ukrajině prý vykládá úplné nesmysly
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Na Ukrajině je znovu horko. Rusko údajně hromadí bojovou techniku a ukrajinský prezident Petro Porošenko na to reagoval vyhlášením bojové pohotovosti. V České televizi k tomuto tématu vystoupil odborník z Ústavu mezinárodních studií na Univerzitě Karlově a prohlásil, že válka na Ukrajině je v zájmu ruského prezidenta Vladimira Putina. Paroubek o tom však velmi pochybuje.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Tvrdit, že si Putin připravuje cestu k agresi vůči Ukrajině, je tedy logicky nesmysl. Proč by to dělal? Jde spíše o snahu vedení Ukrajiny, opět přilákat pozornost západního světa k této dnes pozapomenuté a vysoce zadlužené, zkorumpované a chaoticky se vyvíjející zemi. Ukrajinský prezident Porošenko zoufale potřebuje konflikt s Ruskem, ve kterém by jej Západ podpořil. Proč by si takový konflikt přál Putin, není známo. Snad jen moula z Ústavu mezinárodních studií to ví, a ČT jej pouští v průběhu dne jako kolovrátek stále dokola,“ podivuje se expremiér v komentáři uveřejněném na blogu Aktuálně.cz.

Celý komentář najdete zde

Česká televize si slovy Paroubka pozvala tohoto „moulu“ možná proto, aby vyvážila názor skutečného odborníka na Rusko a Ukrajinu Jaroslava Bašty, někdejšího velvyslance v obou těchto zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…