Jiří Paroubek se vyjádřil k Babišovu očištění: Špatný vtip

27.06.2014 21:38

Pro bývalého premiéra Jiřího Paroubka je čtvrteční rozhodnutí slovenského soudu, který dospěl k závěru, že ministr financí Andrej Babiš byl ve svazcích StB veden jako agent neoprávněně, špatný vtip.

Jiří Paroubek se vyjádřil k Babišovu očištění: Špatný vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Andrej Babiš byl včera na základě svědectví dvou bývalých pracovníků zločinecké organizace StB a dalšího svědectví muže, který v důsledku mozkové mrtvice ztratil paměť, soudně zbaven obvinění, že je agentem StB,“ připomíná Paroubek fakta.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pochybuje i badatel

Pak konstatuje, že na něho zatím nepravomocný rozsudek působí naprosto nevěrohodným dojmem a že to považuje za špatný vtip. „Andrej Babiš se také vyjádřil, že bychom se neměli dívat do vzdálené minulosti, ale pouze do minulosti nedávné. Jaký je ale rozdíl mezi nečestným jednáním v posledních 24 letech anebo v letech bývalého režimu?“ ptá se expremiér.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE

O hodnověrnosti bývalých příslušníků StB, kteří u soudu vypovídali, pochybuje i další ze svědků, badatel ÚSTRu Radek Schovánek. „Soudkyně prý rozhodla na základě svědectví těch příslušníků. Jejich svědectví je ale pochybné. Bývalí příslušníci dnes často před soudy lžou, protože se domnívají, že jejich zločiny jsou promlčené. Mělo by proti nim být zahájeno trestné řízení,“ prohlásil ve čtvrtek v ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…