Jiří Paroubek se vyjádřil k poklesu hospodářského růstu. A vysmál se „ekonomickým beletristům" z pravice

07.07.2014 19:54

Česká ekonomika oproti optimistickým předpokladům v květnu zpomalila svůj růst na dvě a půl procenta. Kdyby nebylo automobilového průmyslu, tradičního tahouna tuzemské ekonomiky, čísla by byla ještě o poznání červenější. Šéf strany Lev 21 – Národní socialisté a někdejší premiér Jiří Paroubek ve svém článku uveřejněném v rubrice Politici voličům na serveru ParlamentniListy.cz výkon české ekonomiky okomentoval. Při té příležitosti si neodpustil rýpnutí do politické pravice.

Jiří Paroubek se vyjádřil k poklesu hospodářského růstu. A vysmál se „ekonomickým beletristům" z pravice
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

 „Nemohu si v této souvislosti nevzpomenout na 'moudré' řeči ekonomické a politické pravice a pravicových ekonomických beletristů na téma automobilový průmysl a jeho více méně negativní role v české ekonomice před osmi až deseti lety,“ začíná svůj komentář ke květnovým výkonům české ekonomiky.

Celý text k přečtení ZDE

Podle něho se dnes ukazuje nezpochybnitelná role automobilového průmyslu jakožto tahouna české ekonomiky. Jeho výkon údajně v květnu meziročně vzrostl o 11, 9 %, přičemž za prvních pět měsíců pak o 8,6 procenta. Bez automobilového průmyslu by slovy Paroubka česká ekonomika zaznamenala v květnu pokles.  „To je velmi vážná indikace i pro vývoj celého hospodářství ve druhé polovině roku,“ myslí si.

Dalším nepříznivým signálem pro vývoj české ekonomiky v následujících měsících podle expremiéra mohou být i výsledky německého hospodářství. Ty prý ukazují na stagnaci ekonomiky našeho souseda.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Co však podle názoru Jiřího Paroubka nemělo velký vliv na zpomalení českého hospodářství, byly státní svátky. „Je však třeba uvést, jak loňský květen, tak letošní duben měly pouze o jeden pracovní den více než květen letošní,“ uzavírá svůj komentář.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…