Jiří Pehe spekuluje: Pokud by Zeman náhodou umřel...

11.11.2018 17:14

Politolog Jiří Pehe se vrátil k úmrtí lékaře prezidenta Miloše Zemana Petra Halaty v Číně. Prezidentská kancelář si vysloužila několik výtek, že se o osud lékaře mohla více zajímat. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček kritiku okamžitě odmítl a obvinil média, že úmrtí lékaře využila k dalšímu útoku na prezidenta. Pehe kontroval, že se příště může stát, že delegace zapomene v Číně samotného prezidenta.

Jiří Pehe spekuluje: Pokud by Zeman náhodou umřel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Při poslední cestě prezidenta Miloše Zemana do Číny bohužel skonal jeden z jeho lékařů, Petr Halata. Před odletem domů sice ještě odevzdal pas, ale už se nedostavil na letiště a delegace nakonec odletěla bez něj. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček zdůrazňoval, že se delegace zajímala o to, proč lékař nedorazil na letiště, a odmítl spekulace o tom, že by nevěnovala pozornost tomu, že někdo chybí.

Anketa

Chcete společnou armádu EU, po které volá Emmanuel Macron?

6%
94%
hlasovalo: 19546 lidí

Jde o další z nekonečné řady spekulací o zdraví prezidenta republiky. V době prezidentské volby se pro změnu vyrojily spekulace o tom, že Zeman trpí rakovinou a zbývají mu jen poslední měsíce života. Tuto informaci skrze sociální sítě šířil radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík, který byl zvolen za hnutí Žít Brno. Bartík poté, co na něj Zeman podal žalobu, od výroku ustoupil.

Politolog Jiří Pehe přesto napsal, že se jednou taky může stát, že delegace zapomene v Číně samotného Zemana. „Pokud by pan prezident během své příští návštěvy Číny náhodou umřel ve svém hotelovém pokoji, je docela možné, že prezidentský speciál i s celou delegací odletí bez něj a Hrad oznámí jeho úmrtí až za čtyři dny,“ napsal Pehe na Twitteru.

 

 

Svým příspěvkem rozpoutal diskusi. Dočetl se o sobě mimo jiné, že je důkazem toho, „kam až dokážou klesnout čeští liberálové“. Další Pehemu doporučili, že by se měl léčit.

Většina diskutujících však dala politologovi za pravdu. Lidé uvažovali, zda by Zeman v Česku vůbec někomu chyběl a jestli by Hradu vlastně nestačilo pouštět záznamy z TV Barrandov, kde Miloš Zeman proseděl hodiny a hodiny. Pro hradní suitu prý bude výhodnější, když udrží prezidenta ve funkci až do konce období za každou cenu.

Celou diskusi uzavřela paní Marcela Moravcová, která poznamenala, že až jednou zemře pan Pehe, „neštěkne po něm ani pes“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…