Jiří Pospíšil pro PL: Kde je slíbená pomoc pražským podnikatelům, milá vládo a dvojministře Havlíčku? To se mají jít lidé pást na pole?

21.04.2020 18:52

KOMENTÁŘ ParlamentníListy.cz přinášejí exkluzivní komentář Jiří Pospíšila (TOP 09), který je rovněž předsedou politického klubu Spojené síly pro Prahu na radnici hlavního města. Pospíšil se pozastavuje především nad tím, jak vláda přistoupila k podpoře místních podnikatelů. Jeho text uveřejňujeme bez redakčních zásahů.

Jiří Pospíšil pro PL: Kde je slíbená pomoc pražským podnikatelům, milá vládo a dvojministře Havlíčku? To se mají jít lidé pást na pole?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí
Pražské podnikatele hodila vláda opět přes palubu, když nezabezpečila dostatečnou výši záruk v záchranném programu Covid Praha. Opakované přísliby ze strany ministra Havlíčka, opakované velké řeči na vládních tiskových konferencích... Výsledek? Nula.

Garance ze strany státu přes všechna ujištění nejsou žádná. Opakovaně jsem upozorňoval primátora Hřiba, že je potřeba mnohem víc peněz na garance pro pražské podnikatele, opakovaně jsme to jako TOP 09 žádali po vládě. Za devět minut od spuštění přestala Českomoravská záruční a rozvojová banka přijímat žádosti a peníze byly vyčerpány.

Za devět minut!

Tohle už působí jako cílená likvidace podnikatelů a živnostníků na území hlavního města. Zdůrazňuji, že na to ve finále nedoplatí jen podnikatelé a jejich zaměstnanci, kteří zůstanou bez příjmů a asi se půjdou někam na pole pást, doplatí na to celý stát, protože v Praze se tvoří celá čtvrtina republikového HDP. Vyzývám proto vládu, aby připravila pomoc a přijala opatření, která zastaví likvidaci podnikatelů v Praze.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …