Jiří Pospíšil v bulváru promluvil o vztahu s Václavem Moravcem

21.07.2012 10:08

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) na sociální síti odpovídal na dotazy čtenářů serveru Blesk.cz. Vedle otázek na jeho odvolání se objevil také dotaz na jeho údajný vztah s moderátorem Václavem Moravcem.

Jiří Pospíšil v bulváru promluvil o vztahu s Václavem Moravcem
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Pospíšil

Čtenářka Jana se Pospíšila rovnou zeptala, zda chodí s Moravcem. Dodala, že by jim to spolu slušelo. „Není to pravda. A díky za kompliment,“ odpověděl Pospíšil v chatu pro Blesk.cz. Na další zvídavý dotaz o jeho sexuální orientaci reagoval s tím, že nechce mluvit o svém soukromí.

Nemůžete po mně chtít, abych pádem vlády aktivně podpořil nástup ČSSD a KSČM k moci

Jiný dotaz směřoval na to, proč podpořil vládu Petra Nečase (ODS) ve sněmovně při hlasování o nedůvěře. Pospíšil zdůraznil, že je kandidát za ODS. „Jen pro úplnost uvádím, že pád vlády je jedna věc, ale druhou věcí je, co by po něm následovalo. Omlouvám se, ale po mně jako po pravičákovi těžko můžete chtít, abych pádem vlády aktivně podpořil nástup socialistů a komunistů k moci,“ řekl lídr kandidátky ODS v Plzeňském kraji.

Čtenář Tomáš se pak zajímal o skutečný důvod odvolání Pospíšila. Exministr spravedlnosti připomněl, že veřejně zopakoval důvod, který mu sdělil premiér Nečas (údajně manažerské selhání). „Zda svou roli mohly hrát i jiné důvody, o tom sám přemýšlím a jsem přesvědčen, že čas to ukáže,“ míní Pospíšil.

Mám rád umění, ale netrpím sběratelskou vášní

Pospíšil se nechtěl agresivně bránit proti odvolání, protože by to pak mohlo být vnímáno jako boj o koryto. „Zda se vrátím do vysoké politiky je samozřejmě ve hvězdách, nyní o tom neuvažuji, chci se věnovat svému regionu – Plzeňskému kraji a Muzeu Kampa – Nadaci Jana a Medy Mládkových."

„Umění mám rád, ale netrpím sběratelskou vášní,“ zmínil se Pospíšil a dodal: „Pro mě je důležité, aby české umění bylo vystaveno, aby jej mohli poznávat mladí lidé, ale i cizinci. Muzeum Kampa patří objektivně k nejkrásnějším muzeím na světě a je naší morální povinností uchovat toto kulturní dědictví i pro další generace.“

reklama

autor: vfe

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …