Jiří X. Doležal: Babiš a Okamura to zmatlají dohromady, bude to jako v roce 1948. Budeme muset hledat podporu v zahraničí

22.10.2017 21:58

Komentátor Jiří X. Doležal považuje vítězství šéfa hnutí Andreje Babiše (ANO) jako symbol toho, že si národ zvolil nesvobodu. Píše to ve svém komentáři pro server Reflex.cz.

Jiří X. Doležal: Babiš a Okamura to zmatlají dohromady, bude to jako v roce 1948. Budeme muset hledat podporu v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Jak úvodem Doležal konstatuje, antisystémové strany dostaly víc než polovinu hlasů voličů. „Vítězem voleb se stává antidemokratické hnutí agenta StB, usvědčeného lháře, manipulátora a zloděje, který ukradl padesát evropských milionů. Výsledky voleb jednoznačně ukázaly, že český národ si demokracii nepřeje a nezaslouží,“ zmínil Doležal s tím, že národ masově zvolil ty největší lumpy, kteří kandidovali. 

„Ve volbách nad pravdou a láskou zvítězila lež s nenávistí. Tyhle volby jsou prvním krokem ke značnému okleštění demokracie a občanských svobod,“ řekl dále Doležal. Občan, jenž je opravdovým demokratem, musí tyto výsledky voleb skousnout. „Lid rozhodl, a my se můžeme jen dohadovat, kam to strašlivé volební rozhodnutí povede. Bohužel máme v historii už jeden podobný event. A tak lze poměrně snadno odhadnout, co se bude dít dál,“ podotkl varovně Doležal.

A zmiňuje parlamentní volby v roce 1946, kde podobně jako nyní hnutí ANO drtivě zvítězili komunisté. Podle Doležala se otevřely dveře ke komunistickému puči o dva roky později, kdy na dlouhých 40 let v naší zemi zanikla demokracie. 

„Dnešní výsledek je výsledku z roku 1946 až nápadně podobný. Také, jako v šestačtyřicátém, zvítězila plně nedemokratická, protisystémová strana, a hned za ní je ještě navíc jiná antisystémová strana – Tomiovi xenofobové. Historická zkušenost ukazuje, že přes předvolební výkřiky k sobě najdou Okamura s Babišem cestu a nějak tu vládu dohromady zmatlají,“ sdělil Doležal s obavami, že návrhy na změny ústavy a omezení ústavou garantovaných svobod přijde co nevidět. 

„A nezmění na tom nic ani to, když se Okamura s Babišem nedohodnou – vliv ANO  bude tak velký, že na protidemokratických změnách může zapracovat i bez Tomia. Šestadvacet let po revoluci tak otevírá náruč jiná totalita – totalita estébáckého oligarchy, která bude k individuálním svobodám stejně ‚citlivá‘, jako byla totalita komunistů,“ varoval Doležal. 

Původní text ZDE.

Závěrem dodal, že je nutné upozorňovat nadále na porušování svobod a co nejhlasitěji o nich křičet. „Tak silně, aby i přes špunt, kterým Babiš bude zkoušet médiím zacpat hubu, byl v zahraničí slyšet protest proti erozi demokracie,“ řekl Doležal s tím, že na každý faul moci je nutné, podobně jako za bolševika, upozorňovat v zahraničí.  

„Demokraticky smýšlející občané budou muset hledat pomoc v cizině, a i v cizině vyvolávat diskuse o tom, nakolik jsou změny v ČR protidemokratické. Když bude ten křik dostatečně silný, můžeme dosáhnout alespoň toho, že nedojde k puči jako v osmačtyřicátém a že ještě někdy nějaké volby budou. A že v nich – pokud tedy opravdu budou, pokud si je nenecháme ukrást – bude podpora antidemokratických sil menší. Že se národ po čtyřech letech ničím neomezeného kralování Hrabiše, které nastávají, probudí a vyžene ho. Máme na to čtyři roky,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…