Jiří X. Doležal: Je dost možné, že islamisti jednou vtrhnou k nám do Reflexu

16.02.2015 18:16

Známý novinář a publicista Jiří X. Doležal na webu svého domovského časpisu Reflex poprvé veřejně přiznává svůj strach z terorismu. "Náš starý bezpečný svět je pryč a my začínáme žít v atmosféře strachu z toho, že nás někdo u nás doma zavraždí pouze proto, že jsme jiní než oni," píše ve svém dnešním komentáři.

Jiří X. Doležal: Je dost možné, že islamisti jednou vtrhnou k nám do Reflexu
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

"V dobách, kdy jsem psal o neonacistech, jsem byl zvyklý nést rizika. Byla to ale rizika představitelná, mířená od konkrétních známých nácků, rizika dejme tomu evropských rozměrů. I když plánovali i moji vraždu. To, jaké pocity cítím nyní, jsem ale ještě nikdy neprožil,“ píše publicista.

Podle něj by si teroristé mohli vzít na mušku v naší republice hned několik cílů. Mohl by to být prezident Miloš Zeman kvůli svým protiislamistickým výrokům, stejně jako Tomio Okamrua. U prezidenta to má háček, protože i když není pravděpodobně chráněn jako ten americký, je poměrně složité zabít prezidenta. U druhého terče, který Doležal jmenoval, není pak podle něj moc jasné, jestli by si islamisté tak okrajového politika vůbec všimli.

Celý komentář ZDE

Třetím cílem by pak mohl být podle Doležala Reflex. "Ve Francii vystříleli redakci humoristického časopisu, který nebyl o nic měkčí než Reflex. My si také děláme srandu - podobně jako Charlie Hebdo. V Kodani stříleli na diskutující o svobodě slova. Tedy o tématu, do kterého se pouštíme neméně tvrdě než do zesměšňování všech iracionálních idolů včetně proroka Mohameda,“ píše autor a dále vyjmenovává práce jednotlivých kolegů, které by nemusely být teroristům zrovna sympatické.

"A tak se učím žít s touto představou. Zvykat si na něco podobného ve střední Evropě v roce 2015 je naprosto nečekané a já pořád nevím, jak se s tím srovnat,“ dodává uznávaný redaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …