Jiří X. Doležal děkuje a tleská policistům: Nečekal jsem, že si troufnete na tak velkého kluka

11.08.2017 10:54

Policie má koule! Těmito slovy ohodnotil komentátor Jiří X. Doležal žádost o vydání Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání. Doležal v komentáři pro Reflex.cz policii poděkoval.

Jiří X. Doležal děkuje a tleská policistům: Nečekal jsem, že si troufnete na tak velkého kluka
Foto: archiv OF
Popisek: Antibabišovské obrázky

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a jeho pravá ruka Jaroslav Faltýnek možná budou vydání policii k trestnímu stíhání v kauze firmy Čapí hnízdo. Pánové svorně tvrdí, že ke svému stíhání nevidí důvod. Doležal obratem dodává, že Babiš je dnes jeden z nejmocnějších politiků v zemi. Také nejpopulárnějším – a policie musela sebrat kus odvahy, aby udělala to, co udělala. Totéž platí o státních zástupcích.

Postavili se možnému příštímu premiérovi, který má k dispozici aparát Agrofertu, ale vedle toho byl vicepremiérem, ministrem financí a jeho hnutí teď mimo jiné řídí Ministerstvo spravedlnosti. K dovršení všeho zlého je třeba dodat, že někdejší elitní detektiv Robert Šlachta může na Celní správě budovat paralelní mocenské centrum vůči policii. Tvrdí to alespoň opoziční média, která naznačují, že si Šlachta možná brousí zuby na ovládnutí policie, až bude Babiš premiérem.

Celý článek naleznete zde

Mezitím ale stále čelí podezření, že účelově vyvedl jednu ze svých firem z holdingu Agrofert, aby dosáhla na evropské dotace, a když byly tyto dotace vy\čerpány, firma se vrátila do holdingu.  

Jednání, za které by normální člověk šel ihned sedět za dotační podvod. Babiše kvůli tomu vyšetřovali rok, ale zdálo se, že si dokáže zařídit, aby šlo vyšetřování do ztracena. „Žádost o jeho vydání ukazuje, že policie si troufne i na hodně velký kluky, když kradou – a to je víc než dobrá zpráva,“ uzavírá svůj komentář Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…