Jiří X. Doležal se rozepsal o současném Turecku. Asi už tušíte, jak to vypadalo...

06.08.2016 12:14

Publicista Jiří X. Doležal na serveru Reflex.cz píše o dvou případech, které podle něj ilustrují současnou situaci v Turecku. Na základě toho vyzývá k tomu, aby byly z Turecka odvezeny americké jaderné pumy.

Jiří X. Doležal se rozepsal o současném Turecku. Asi už tušíte, jak to vypadalo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

V úterý druhého srpna policie objevila tělo pohřešovaného syrského uprchlíka Muhammada Wisama Sankariho. Uprchl ze Sýrie do Turecka před rokem, aby si zachránil holý život — byl totiž gay. Což znamená na území ovládaném nejen Islámským státem, ale i celou řadou víceméně fundamentalistických milic, trest smrti.

Celý text je ZDE

V Turecku ho ale přepadli, zbili a znásilnili. V úterý našla policie jeho mrtvé tělo. Bylo zmrzačené, se stopami mučení, a mělo odřezanou hlavu.

O den později byla napadena sekretářka tureckého deníku Evrensel. Protože chodí nezahalená, byla na ulici napadena skupinou dvou žen zahalených v čádorech a jednoho muže.

Ženy ji tahaly za vlasy, muž ji kopl do kotníku a zranil ji a pak ji strhli na zem. Křičeli na ni, že určitě podporovala vzpouru — proti Erdoganovi. Paní byla v šestém měsíci těhotenství.

„Takže již potřetí upřímně prosím: Odvezte ty americké vodíkové pumy z dosahu sultána Erdogana, než si pro ně na leteckou základnu, kde jsou uskladněné, přijdou Erdoganovi vojáci!“ vyzývá závěrem Jiří X. Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…