Jiří Zimola jasně: Není náhoda, co se mi stalo

25.04.2017 7:17

Končící hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, jenž se dostal do problémů kvůli chalupě na Lipně, již pro něj stavěl kamarád a podřízený Martin Bláha, se domnívá, že celá věc byla koordinována ve vedení sociální demokracie. Uvedl to alespoň pro server Aktuálně.cz.

Jiří Zimola jasně: Není náhoda, co se mi stalo
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Zimola nyní ani neví, zda zůstane na kandidátce Jihočeského kraje pro sněmovní volby. „Zaznamenávám signály z vedení ČSSD, že se jim má kandidatura nelíbí. Mohou mne škrtnout a zbavit se mě, ale věřím, že jim stejně jako mně jde v první řadě o zájem strany a že to tedy neudělají,“ říká Zimola, jenž chce kandidovat z posledního místa.

Původní text ZDE

Podle jeho slov vše, co se stalo, je jednoznačnou politickou likvidací a eliminací jeho osoby coby vnitrostranického kritika. „Aniž bychom chtěli pojmenovávat veřejně kterékoliv osoby, nikdo nemůže věřit tomu, že se kolem mě objeví tolik věcí zrovna nyní,“ zmínil. S premiérem a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou o celé věci nemluvil. „Nechci se vlamovat do zavřených dveří, pokud by měl předseda Sobotka skutečně zájem a chtěl nějaké vysvětlení, tak má na mě telefon, já jsem ochotný za ním na jakékoliv jednání přijet,“ dodal.

Následně také zmínil, že nyní chce pracovat na očištění svého jména. A to prostřednictvím auditu. „Požádal jsem proto pana Bláhu, investora nemovitostí na Lipně, aby zadal zpracování nezávislého auditu, který prokáže, že vše bylo podloženo smlouvami, že na výstavbě nepracovaly firmy, které by cokoli realizovaly v nemocnicích nebo na Jihočeském kraji. Stejně tak chci dokázat, že stavby nebyly podezřele levné a že jsem na financování měl své naspořené peníze. Audit by měl být hotov začátkem května a poté jej hodláme zveřejnit,“ řekl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…