Jiří Zimola zveřejnil výsledky vyšetřování, kvůli kterému odešel z hejtmanství. Nic trestného se neprokázalo

16.02.2018 13:54

V březnu roku 2017 se někdejší jihočeský hejtman dostal do úzkých kvůli výstavbě chatě na Lipnu. Oficiálně chatu stavěl Martin Bláha, předseda představenstva krajské společnosti Jihočeské nemocnice. Byl odměňován z peněz kraje. Tato kauza stála Zimolu post hejtmana. Teď politik zveřejnil dokumenty, které prý celou kauzu uzavírají. Jak to tedy nakonec dopadlo?

Jiří Zimola zveřejnil výsledky vyšetřování, kvůli kterému odešel z hejtmanství. Nic trestného se neprokázalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

V březnu roku 2017 Jiří Zimola novinářům vysvětloval, proč si staví chatu na Lipně, v lukrativní oblasti, jenže tak nečiní sám, ale místo něj ji stavěl Martin Bláha, tehdejší předseda představenstva krajské společnosti Jihočeské nemocnice, přičemž tento muž byl jako předseda představenstva odměňován z peněz kraje.

Některá média před rokem spekulovala o tom, že by se za odměnu mohl Bláha dočkat nestandardního zacházení ze strany kraje. Zimola však od počátku celou kauzu označoval za naprosto nesmyslnou a zdůrazňoval, že má na všechno řádně vystavené smlouvy. Na tom, že dům oficiálně stavěl někdo jiný a on dům získá až po kolaudaci, neviděl Zimola nic nezákonného.

Přesto vyslyšel důrazné doporučení tehdejšího vedení ČSSD a stáhl se z nejvyšších pater politiky.

Teď na sociální síti Facebook hlásí, že celá kauza končí. A jako důkaz předkládá závěry policie, která kauzu prověřovala. Nyní prověřování skončilo. Ze zveřejněného dokumentu vyplývá, že v kauze nebyly zahájeny úkony trestního řízení. „Nebyly tedy zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že by byl spáchán trestný čin,“ píše jasně policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…