Jistoty se rozpadají, smyslem existence je plná peněženka. Sváteční zamyšlení rudého docenta Grebeníčka

24.12.2014 12:31

Vánoce pohnuly i komunistického poslance Miroslava Grebeníčka k úvaze o stavu společnosti. Zkonstatoval, že žijeme v rozbouřené době. „Mnohé z jistot se rozpadají. Člověk by měl ovšem hledat nejen ty nové, ale nevzdávat se ani těch minulých,“ apeluje na čtenáře.

Jistoty se rozpadají, smyslem existence je plná peněženka. Sváteční zamyšlení rudého docenta Grebeníčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Grebeníček v poslanecké lavici

Jak píše komunistický poslanec Miroslav Grebeníček, předvánoční čas vybízí k zamyšlení. Nejen on se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz zabývá tradičními hodnotami i pohledem do budoucnosti. Vánoce přiměly poslance vyzdvihnout zejména sociální hodnoty. „Lidé, spojení skutečným sociálním cítěním, mívají k sobě bytostně blízko. V solidaritě, v pomoci jiným nacházejí podstatu sama sebe,“ míní.

„Sotva se můžeme domluvit s těmi, pro něž je smyslem života plná peněženka a rychlý, snadno nabytý zisk. Plni moralistních soudů odvracejí tvář před rozšiřující se chudobou statisíců rodin, před lidmi, kteří ne vlastní vinou už ztratili nebo ztratí práci,“ uvádí ve svém zamyšlení a dodává, že Parlament přijal jen mizivé množství zákonů, které prospívají neprivilegovaným občanům naší země.

„Žijeme v rozbouřeném čase. Mnohé z jistot se rozpadají. Člověk by měl ovšem hledat nejen ty nové, ale nevzdávat se ani těch minulých,“ nabádá čtenáře komunista.

„Houževnatost, statečnost, smysl pro spravedlnost, umění prosazovat návrhy prospívající lidem práce představuje v této pohnuté době nesamozřejmý dar pod letošními vánočními stromky,“ říká Miroslav Grebeníček a připojuje přání.

„Budou to letos opravdu zvláštní svátky. Právě proto bych vám chtěl upřímně popřát, abyste je prožili v klidu a míru. Abyste byli zdraví, šťastní a spokojení.“

Celý článek Miroslava Grebeníčka ZDE:

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…