Jméno Klaus není program. Svobodní odmítají skupinu kolem exprezidenta

28.08.2013 14:57

Petr Mach sice v minulosti úzce spolupracoval s exprezidentem Václavem Klausem, nyní se ale jeho Strana svobodných občanů postavila proti jeho návratu do politiky. Jméno „Klaus“ podle nich není program.

Jméno Klaus není program. Svobodní odmítají skupinu kolem exprezidenta
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Mach

Některé osobnosti volají po návratu Václava Klause do aktivní politiky, ne však Strana svobodných občanů. "Jméno Václav Klaus není program," stojí v jejím prohlášení.

"Příběh o konci pravice a její následné záchraně prostřednictvím dvou bývalých premiérů Václava Klause a Mirka Topolánka a jejich pomocníků mají Svobodní za falešný a ve skutečnosti diskreditující jeho protagonisty i pravici samu," dodává strana.

Podle jejího předsedy Petra Macha ale nejde o žádný akt namířený proti exprezidentovi samému. "To není vůbec proti Václavu Klausovi. Jenom tím chceme říci, že nejdeme do toho projektu, o kterém vlastně nikdo ani nic neví," vysvětlil Mach pro Týden.cz.

"Když tam vidíme pana Šťastného a paní Bobošíkovou, tak je to uskupení, u kterého se dá sotva předvídat, co bude hájit a bude prosazovat," dodal šéf Svobodných.

Exprezident Klaus však nakonec nebude kandidovat v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny. O svém návratu do politiky ale vážně uvažoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…