Jméno Natalje Gorbaněvské ponese jazyková škola

28.10.2014 6:18

Pražská jazyková škola Czech Prestige ponese ode dneška jméno zemřelé ruské disidentky Natalje Gorbaněvské. Odhalení vývěsky s novým názvem školy se zúčastní synové Gorbaněvské a Viktor Fajnberg, který spolu s Gorbaněvskou a dalšími šesti odvážnými Rusy protestoval v srpnu 1968 v Moskvě proti invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa.

Jméno Natalje Gorbaněvské ponese jazyková škola
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Škola v pražských Stodůlkách si změní název na počest Gorbaněvské ve stejný den, kdy někdejší disidentka obdrží in memoriam státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. Rodačka z Moskvy za účast na protestní akci pykala v tehdejším Sovětském svazu mimo jiné nuceným pobytem v psychiatrické léčebně. V roce 1975 emigrovala do Francie, kde psala poezii a překládala z češtiny a polštiny. Zemřela loni na konci listopadu v Paříži.

Kromě Gorbaněvské a Fajnberga byli takzvanými „osmi statečnými" Konstantin Babickij, Taťjana Bajevová, Larisa Bogorazová, Vadim Delone, Vladimir Dremljuga a Pavel Litvinov. Naživu jsou podle dostupných informací už jen Bajevová, Dremljuga, Fajnberg a Litvinov.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…