Jmenovala Veseckou do funkce, policie ji za to obvinila. Šéfka ERÚ má problém

17.08.2015 10:49

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková čelí trestnímu stíhání. A důvod je neuvěřitelný – že zaměstnala Renatu Veseckou.

Jmenovala Veseckou do funkce, policie ji za to obvinila. Šéfka ERÚ má problém
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování obvinili Vitáskovou z trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku a trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby.

„Těchto skutků se Ing. Alena Vitásková měla dopustit tím, že jako předsedkyně ERÚ dne 4. listopadu 2014 jmenovala na nově vytvořené místo místopředsedkyně ERÚ JUDr. Renatu Veseckou, Ph.D.,“ zkonstatoval Jaroslav Ibehej z útvaru. Podle závěrů kriminalistů jednala Vesecká v rozporu s energetickým zákonem, neboť Vesecká nesplňuje zákonem stanovenou podmínku pro výkon funkce místopředsedkyně ERÚ. Nemá totiž sedm let praxe v oboru energetiky, z toho tři roky v řídící nebo vedoucí funkci.

Podle závěrů kriminalistů byla České republice způsobena škoda ve výši nejméně 1 056 033 Kč, což byl plat i s odvody vyplacený Vesecké. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…