Jo, určitě ho platí Putin, zasmál se politik z USA. A je z toho další důkaz proti Trumpovi

18.05.2017 10:22

Donald Trumpa nepřestává pronásledovat podezření ze spolupráce s Ruskem, které ještě zesílilo po jeho rozhodnutí propustit šéfa FBI Jamese Comeyho. Mezi důkazy už mainstreamová média počítají i vtipy Trumpových republikánských kolegů.

Jo, určitě ho platí Putin, zasmál se politik z USA. A je z toho další důkaz proti Trumpovi
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Americký deník The Washington Post zveřejnil nahrávku konverzace mezi šéfem Sněmovny reprezentantů Paulem Ryanem a republikánským kongresmanem Kevinem McCarthym. Ryan svému stranickému kolegovi říká, že je zapotřebí získat o možném propojení Trumpa a Putina fakta. McCarthy se následně hlasitě směje a říká, že Putin si mezi americkými politiky zaručeně platí kongresmana Danu Rohrabachara a samozřejmě Donalda Trumpa.

Nepříliš známý kongresman a někdejší autor projevů prezidenta Ronalda Reagana je ve Spojených státech pro své poměrně proruské názory posměšně nazýván „nejoblíbenějším kongresmanem Putina“. O Donaldu Trumpovi se podobné zkazky tradují od začátku jeho vstupu do prezidentské kampaně, kdy se na rozdíl od svých soupeřů vyjadřoval na téma Rusko a Vladimir Putin značně rezervovaně. Podezření zesílilo poté, co se pravděpodobně ruští hackeři nabourali do e-mailu demokratů a vše bylo zveřejněno na serveru WikLeaks.

Ačkoli je podle smíchu obou politiků zřejmé, že hovoří v nadsázce, tradičně protitrumpovský deník konstatuje, že je „obtížné hodnotit, jestli by měl být jejich rozhovor brán vážně“. Podle internetového serveru Breitbart News jde o další důkaz protitrumpovské hysterie, která už mnoho měsíců převládá ve většině mainstreamových médií nejenom ve Spojených státech. S příliš velkou loajalitou však nemůže prezident počítat ani mezi vysokými státními úředníky.

Konkrétně v Národní bezpečnostní radě (NSC) podel odhadů Bílého domu pracuje asi 60 % lidí, kteří byli na své pozice dosazeni Obamovou administrativou. V některých odděleních často působí jen jeden nominant Trumpovy administrativy. Sílí proto hlasy, které požadují, aby s tím prezident něco začal konečně dělat. „Trump by měl provést zevrubný úklid, jinak se budou citlivé informace dál vynášet na veřejnost a do médií,“ cituje Breitbart bývalého zpravodajce ze CIA Freda Fleitze.

Znepokojení mezi nejbližšími spolupracovníky Trumpa zesílilo poté, co minulý týden unikly informace do deníku Washington Post, podle kterých prezident údajně vyzradil přísně tajné informace ruské straně. Den poté zase propuštěný šéf FBI James Comey sdělil listu The New York Times, že ho prezident požádal, aby ukončil vyšetřování poradce pro národní bezpečnost Michaela Flynna. A podobných příkladů čilé komunikace státních úředníků s médii by se našlo více.

Nemalá část zpravodajců neskrývá k Trumpovi svoji averzi. Někdejší starosta Clevelandu a člen Sněmovny reprezentantů za demokraty Dennis Kucinich se tento týden na Fox News podivoval nad tím, proč se zpravodajci snaží prostřednictvím neustálých úniků informací svrhnout Donalda Trumpa z jeho prezidentského úřadu. „Já se s ním neshodnu v celé řadě otázek. Ale prezident může být jen jeden a část zpravodajců se jej všemi silami snaží nasměrovat ke konfliktu s Ruskem,“ dodal dále Kucinich.


 

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …