Joe Biden je osobnost roku, představuje „něco historického“. Na seznamu je s ním Hitler, Stalin nebo Greta...

11.12.2020 10:03

Osobnostmi roku podle časopisu Time jsou Joe Biden a Kamala Harrisová. V užším výběru byl přitom i Donald Trump. Je to tak další porážka, kterou nový prezident USA Biden tomu odcházejícímu uštědřil. Píše to server Aktuálně.cz. Loni ocenění získala aktivistka Greta Thunbergová, v minulosti však byli mezi oceněnými i Adolf Hitler, Josif Vissarionovič Stalin či Mark Zuckerberg.

Joe Biden je osobnost roku, představuje „něco historického“. Na seznamu je s ním Hitler, Stalin nebo Greta...
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Příští prezident USA Joe Biden a jeho viceprezidentka Kamala Harrisová se stali osobnostmi roku. Informoval o tom na Twitteru časopis Time, když zveřejnil i obálku s dvojicí demokratických politiků. Oznámil to také rockový zpěvák Bruce Springsteen. "Time vybírá osobnost roku už téměř sto let," oznámil. 

Šéfredaktor časopisu Time Edward Felsenthal následně uvedl, že Biden i Harrisová reprezentují něco historického a následující období pro ně bude obrovským testem, zda se povede USA opět sjednotit. 

Biden a Harrisová se dostali mezi Osobnostmi roku do společnosti nacistického diktátora Adolfa Hitlera, který byl zvolen v roce 1938. Hned dvakrát pak byl Osobností roku diktátor Josif Stalin, a to v letech 1939 a 1942. V roce 2015 se pak Osobností roku stala německá kancléřka Angela Merkelová, o pět let dříve zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…