Johana Hovorková od Pavla Šafra sepsala všechny "exoty", co ničí naši demokracii. Od Zdeňka Škromacha po oba Klause

05.03.2017 17:12

„Každý rozumný člověk už dnes ví, že bojovat s uprchlickou krizí v České republice je podobné například boji proti chemtrails,“ zkonstatovala ve svém komentáři pro server Forum24.cz Johana Hovorková. Podle ní tady totiž žádní uprchlíci nebyli, nejsou a vůbec k nám nechtějí. Ve svém textu však mimo jiné vyjádřila obavy z toho, že si budujeme české Rusko.

Johana Hovorková od Pavla Šafra sepsala všechny "exoty", co ničí naši demokracii. Od Zdeňka Škromacha po oba Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Zažili jsme desítky demonstrací, hysterii vystrašených lidí, kteří si chtěli kupovat zbraně a pomalu skladovat zásoby ve sklepě… A všichni kromě hrstky naprostých exotů (Bartoš, Konvička aj.) vědí, že stavby zdí z krabic od mléka jsou odstupem času ještě větším trapasem, než byly v době konání. Byla by to legrace, jenže není,“ konstatuje Hovorková s tím, že uprchlické krizi, proruským webům s ParlamentnímiListy.cz a TV Prima v čele a mnoha veřejně činným osobám nejen z konvičkovského dna se podařilo zasít v lidech něco jiného, mnohem nebezpečnějšího – nenávist k liberální demokracii, k Evropské unii, k Západu.

„A to je mnohem nebezpečnější než pár náckovských nápisů na kavárny HateFree,“ dodává. A považuje za zajímavé, že na celé věci je shoda napříč politickým spektrem. Jmenuje tak Martina Konvičku, Tomia Okamuru, Václava Klause, jeho syna Václava mladšího, Andreje Babiše či Janu Lorencovou z hnutí ANO.

Původní text ZDE

„Dále je tu ČSSD a její proruské křídlo (Michal Hašek, Jaroslav Foldyna, Zdeněk Škromach, bizarní figurka Pavlína Nytrová atp.), na protiuprchlických náladách rád sbíral politické body i Milan Chovanec. Pak je tu samozřejmě pan prezident Miloš Zeman (a jeho nohsled Jiří Ovčáček), který Rusko, Čínu a xenofobii bere jako každodenní kolorit a ještě při tom stačí tvrdit, že to je normální,“ podotkla se slovy, že této směsici politiků je vlastní mnoho společných názorů. 

„Podívejme se proto blíže na to, čemu všemu tito lidé fandí – a co jsou schopni vydávat za boj za svobodu, boj lidí proti establishmentu a boj za tradice,“ podotkla. Následně uvedla tyto teze: Média lžou, Evropská unie je zlo, Amerika ano, ale jen s Donaldem Trumpem, Politické strany nemají smysl či Relativizace minulosti.

„Mnoho věcí se schovává za tzv. boj proti politické korektnosti, ať už jsou to hulvátství (Zeman), urážky jiného, např. náboženského smýšlení (Konvička) nebo zlehčování odkazů minulosti. Proto je najednou v podstatě v pořádku říkat, že by se do uprchlíků mělo střílet, ač nás všechny učili ve škole o tom, co se dělo ve třicátých a čtyřicátých letech minulého století. Nikoho už pomalu nezvedá ze židle popírání zločinů komunismu, díky rostoucí lásce k Rusku pomalu přestává vadit okupace z roku 1968… A tak bychom mohli pokračovat,“ konstatuje. Česká republika i většina západního světa podle ní zažívá podobnou krizi. 

„Jenže Amerika se svou silnou tradiční demokracií přežije Donalda Trumpa i jeho zeď na hranici s Mexikem. Staletou tradici Velké Británie Brexit nezničí. A kdyby prezidentské volby ve Francii vyhrála Marine Le Penová, z Francie se také ruská kolonie nestane, i kdyby jí Vladimir Putin zaplatil celou prezidentskou kampaň. Jenže Česká republika je bývalou kolonií Sovětského svazu, ve které mají i sedmadvacet let po sametové revoluci hlavní slovo bývalí spolupracovníci StB (i KGB),“ obává se Hovorková s tím, že česká demokracie svou tradici teprve buduje. 

„Pokud se nám nepodaří zastavit nárůst všech těchto tendencí, zbavíme se všeho, co se podařilo od roku 1989 vybudovat. A nakonec nás ani nebude muset Rusko zařadit zpět do své vždy se rozrůstající říše, protože my si tu po česku vybudujeme Rusko vlastní. Ostatně hnutí ANO už s tím za podpory Miloše Zemana úspěšně začalo,“ uzavřela.

 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…