John Kerry: Teď se ukáže, jak to kdo myslí s Minskem

13.05.2015 17:31

Ministr zahraničí USA John Kerry varoval ve středu Moskvu, že nyní nastává kritický moment k dodržení křehkého příměří na východní Ukrajině, po dlouhé diskusi s prezidentem Vladimirem Putinem. Zároveň začalo dvoudenní jednání NATO, jehož cílem je vyřešit situaci na Ukrajině a s Islámským státem.

John Kerry: Teď se ukáže, jak to kdo myslí s Minskem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Kerry řekl na mítinku zahraničních ministrů NATO v Turecku, že teď je „kritická chvíle, aby jednání Ruska a separatistů dostálo minské dohodě“ podepsané v běloruském hlavním městě na začátku roku.

Na dvoudenním shromáždění NATO, svolaném na středu, se mají projednat pokračující krize na Ukrajině a nestabilita Středního východu včetně Sýrie a Iráku.

Celý text zde

Na úvod se Kerry vyjádřil, že nyní nastává moment pro separatisty na východě Ukrajiny, aby dostáli dohodě o klidu zbraní, podepsané v Minsku letos v únoru. „Jde o ohromnou příležitost, aby probíhající konflikt našel cestu k jistotě a řešení,“ sdělil Kerry.

Šéf NATO Jens Stoltenberg poté řekl, že Rusko musí přestat podporovat rebely a stáhnout všechny své jednotky z východní Ukrajiny. „Nyní je čas jednat. Je třeba urgentně naplnit minskou dohodu,“ řekl Stoltenberg. Dále se také vyjádřil, že mítink NATO projedná, jakým způsobem může aliance více bojovat proti ozbrojencům Islámského státu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…